Evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? Kavanozda kırma yeşil kurma tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi yeşil zeytini siz de kolayca evinizde kurabilirsiniz...Evde zeytin yapmanın ne kadar basit olduğunu yaptığımız araştırmalar sonucunda sizler de göreceksiniz. Evde kurulan yeşil zeytin hem sağlık açısından hem de lezzet açısından dışarı da satılanlara oranla daha iyi oluyor. Evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? Kavanozda kırma yeşil kurma tarifi soruların yanıtı yazımızda bulabilirsiniz.

Yeşil zeytin ile siyah zeytin, aynı ağaçlarda yetişmektedir ve aynı türe ait bir meyvedir. Yalnızca yetiştiği bölgenin iklim koşullarına bağlı olarak zeytin ağaçlarının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Zeytin de diğer meyveler gibi ağaç üzerinde olgunlaştıkça ve güneş ışığı aldıkça renk değiştiren bir meyvedir. Önce yemyeşil ve sert olan zeytinin rengi Ekim ayı başlarında limon sarısı rengini alır. Limon sarısı rengine dönen zeytin meyvesi, yeşil zeytin üretmek için yeterince olgunlaştığı anlamına gelmektedir. Bu aşamada toplanan zeytinler kırma ya da çizik yeşil zeytin olarak satışa sunulur. Ayrıca zeytinyağı ürünleri de bu aşamada toplanan zeytinlerden üretilmektedir. Yani; yeşil zeytin meyvesi, siyah zeytinin ham halidir ve iki zeytin çeşidi arasında çok büyük farklar bulunmamaktadır. Ancak yeşil zeytinde A vitamini daha fazladır, siyah zeytin ise sodyum ve fosfor gibi mineraller yönünden zengindir.

Toplanan yeşil zeytinin yenecek hale gelmesi için 3 ay bekletilmesi gerekirken siyah zeytin, 15 gün ya da 1 ay bekletildikten sonra yenecek hale gelir. Peki yeşil zeytin salamurası nasıl yapılır?

Sahte zeytin nasıl anlaşılır? Zeytin siyah rengi nasıl alır? Zeytini karartmak için...İLİŞKİLİ HABERSahte zeytin nasıl anlaşılır? Zeytin siyah rengi nasıl alır? Zeytini karartmak için...

KAVANOZDA KIRMA YEŞİL ZEYTİN TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo taze yeşil zeytin
1 litre su
1 çay kaşığı limon tuzu
3 yemek kaşığı kaya tuzu

Zeytinin faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilir? Zeytin çekirdeği yutarsanız...İLİŞKİLİ HABERZeytinin faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı nasıl tüketilir? Zeytin çekirdeği yutarsanız...

YAPILIŞI

Öncelikle taze zeytinleri sert bir zemin üzerinde bardak ya da çekiçle kırın.

Kırdığınız zeytinlerin kararmaması için su dolu bir kapta bekletin.

Kırdığınız zeytinleri kavanozun içine alın ve üzerine 1 litre su, 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzunu ekleyin.

Suyun tatlanması için 10 gün bu şekilde yapın.

Kavanozu suyla doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatın.

Zeytinler yeterli olgunlaşmaya eriştiğinde ister zeytinyağı ister kekikle kahvaltılarda tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0