Tavuk göğsü nasıl pişirilir? Tavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin yolları

Her defasında mükemmel yumuşaklıkta, içi sulu tavuk göğsü pişirmek için takip etmeniz gereken bazı yöntemler bulunuyor. Çünkü yapılan en ufacık yanlışlar tavuğun kuruyarak kötü bir hale dönüşmesine neden oluyor. Peki tavuk göğsü kurumadan nasıl pişirilir? Tavuk göğsünü pişirmenin püf noktaları neler? İşte sorunun yanıtı:

Tavuk eti yapısındaki liflerinin kısa olması sayesinde çiğnenmesi ve hazmı son derece kolay olan bir besindir; ayrıca çok az miktarda yağ içeren bir protein kaynağıdır. Pek çok önemli vitamin ve minerali de bünyesinde barındıran tavuk eti ürünleri, kırmızı et veya balık kadar pahalı da olmadığı için genellikle her evde bolca tüketilir. Fakat her satın alınan ve pişirilen tavuk aynı lezzette ve yumuşaklıkta olmaz. Tavuk göğsünü tavada pişirdiğimizde genelde sert ve kuru bir kıvam alır, son derece lezzetsiz bir yemeğe dönüşür. Bahsedeceğimiz bu tarif sayesinde oldukça sağlıklı olan tavuk göğsünü artık lezzetli bir şekilde yemeniz mümkün olacak.

En kolay tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Tavuk suyu çorbanın faydaları nelerdir? Kaç kaloriİLİŞKİLİ HABEREn kolay tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Tavuk suyu çorbanın faydaları nelerdir? Kaç kalori

Bütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifiİLİŞKİLİ HABERBütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifi

TAVUK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI:

  • Tavuğu iyice yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla suyunu almayı unutmayın. Çünkü mikroorganizma gelişimi için su, en uygun ortamı sağlar.
  • Tavuk eti, mikroorganizmalara karşı en dayanıksız besin grubu olduğundan bu riski ortadan kaldırmak için mermer ya da plastik doğrama tahtası kullanmayı tercih edin. Tahta doğrama tahtası bu besin için doğru olmayacaktır.



Dondurulmuş gıdalar çözüldükten sonra tekrar dondurmamalı. Tavuğu çözdükten sonra tekrar dondurmayın ve tam çözülmeden yani tavuk oda sıcaklığına gelmeden pişirmeyin.

Mangallık tavuk sosu tarifi! Mangalda kullanabileceğiniz tavuk sosu tarifiİLİŞKİLİ HABERMangallık tavuk sosu tarifi! Mangalda kullanabileceğiniz tavuk sosu tarifi

YUMUŞACIK TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet derisiz tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber ve tuz
Soda

YAPILIŞI

Öncelikle tavuk göğsünü biçimlendirmeliyiz. Bir tarafının ince diğer tarafının kalın olması tavuğun bazı kısımlarının çok daha kuru kalmasına neden olacak.

Bunun için tavuk göğsünü kesme tahtası üzerinde streç film arasına yerleştirin. Tokmak kullanarak tavuk göğsünün her bir kısmını eşit kalınlığa getirin. Ancak çok fazla inceltmemek de önemli.

İkinci aşamada ezdiğiniz tavuk göğsünü 2 saat boyunca soda içinde bekletin.

İki saatin sonunda göğüslerin her iki tarafını da tuz ve karabiber ile ovalayın.

En kolay şinitzel nasıl yapılır? Evde tavuk şinitzel yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay şinitzel nasıl yapılır? Evde tavuk şinitzel yapmanın püf noktaları

Zeytinyağı ve tereyağını orta ateşte ısıtın.

Tavuğu tavaya alın ve 5,6 dakika boyunca dokunmadan pişirin.

Diğer tarafını da aynı şekilde 5,6 dakika boyunca dokunmadan pişirmeye devam edin.

Tavuğun kurumaması için yağın ısısı çok önemli.

Kesinlikle yüksek ısıda pişirmeye kalkmayın. Yüksek ısı tavuğun dış yüzeyini hızlı bir şekilde pişirip kurumasına neden olacaktır.

Yemeğinizin altını kapadıktan sonra hemen servis etmeyin. 10 dakika kadar dinlendirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Mete 3 yıl önce

Elinize sağlık çok güzel bir tarif olmuş yarın deneyeceğim emeğinize sağlık bu sitede çok kıymetli bilgiler var Allah razı olsun

Toplam 3 beğeni