En kolay 3 2 1 poğaça nasıl yapılır? Tadı damaklarda kalacak 3 2 1 poğaça tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak 3 2 1 poğaça, ismini ölçülerinden alan bir hamur işidir. İçi yumuşacık, dışı bol susamlı bu lezzeti, yemeye doyamayacaksınız. Peki 3-2-1 poğaça nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz 3-2-1 poğaça tarifi için detaylara geçebiliriz.

Poğaça, kahvaltılarımızın demirbaşı demek yanlış olmaz. Sıcacık ve yumuşacık bir poğaça ile yapılan kahvaltıdan büyük bir keyif alırız. Ev yapımı poğaçanın yeri ise apayrı. Poğaça yaparken, hem kolay yapılsın hem de hemen bayatlamasın isteriz. İster peynirli isterseniz de patatesli hazırlayabileceğiniz nefis bir poğaça tarifimiz var! 321 poğaça... İçerisinde 3 paket kabartma tozu, 2 bardak yoğurt ve 1 adet yumurta bulunduğu için 3 2 1 poğaça adını almış. 3-2-1 Poğaça tarifi internette en çok araştırılan yiyecek türlerinden. Hem yapımı basit hem de lezzetli olması ev hanımlarının tercih ettiği tür oluyor. Ayrıca, ismi biraz farklı olan bu leziz hamur işi uzun süre bayatlamıyor. Kahvaltılarınızın veya çay saatlerinizin favorileri arasında girecek olan bu tarifi denemek isteyenler için nasıl yapılması gerektiğini aşağıda yazdık.

  • Eğer yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar elde etmek istiyorsanız ilk kural kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Örneğin; tereyağını buzdolabından çıkarıp bekletmeden kullanmak ya da yumurtayı da şekilde buzdolabından aldığınız gibi kırmak... Bunlar en temel hatalardan sadece biri.
  • Tarifinizde süt veya su varsa bu iki malzemeyi ısıtıp, elinizi yakmayacak kıvama getirerek hamurunuza ilave etmeyi unutmayın. Bu noktada süt ve su ayrı kaplarda ısıtılmalı. Sütün ve suyun ılık olması poğaçanızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Susamlı pastane poğaça nasıl yapılır? En kolay susamlı poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERSusamlı pastane poğaça nasıl yapılır? En kolay susamlı poğaça tarifi

3 2 1 POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu

İç harcı için;

2 adet soğan
4 adet patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası

Peynirli iç malzeme için;

150 gram beyaz peynir

En kolay yoğurtlu poğaça nasıl yapılır? Yoğurtlu poğaça yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu poğaça nasıl yapılır? Yoğurtlu poğaça yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Bir kaseye yağı ve yoğurdu koyup karıştırın.

Kabartma tozlarını, tuzu, şekeri ve sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin.

Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

Diğer taraftan patatesli iç harcı için soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.

En kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktaları

321 poğaça

321 poğaça

Patatesi de ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine salçayı ekleyerek iyice karıştırıp soğumaya bırakın.

Daha sonra hamurdan bezeler alarak içine dilerseniz peynirli veya kıymalı harcı koyup yuvarlayın.

Üzerini de galeta unuyla kapladıktan sonra tepsiye yerleştirin.

Fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0