Nermin Yazılıtaş'tan çıtır çıtır kaşarlı milföy böreği tarifi

Hem oldukça basit hem de tat olarak hafif bu tarifi çok seveceksiniz... Instagram'da pişirdiği yemeklerle ünlenen muhteşem kaşarlı milföy böreği ister çay saatlerinde isterseniz de kahvaltılarda yiyebileceğiniz bir börek olacak. Tam kıvamında çıtır çıtır kaşarlı milföy böreği tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Milföy, hamur, tereyağı veya diğer katı yağlardan oluşan lamine hamurdan yapılmış hafif bir hamur işidir. Tereyağ kat kat hamurun içine konur, pişirme işleminden önce tekrar tekrar katlanıp yuvarlanan bir kat yapar. Bugün sizlere milföy hamuru ile yapılan enfes mi enfes hatta çıtır çıtır bir miföy böreği tarifini veriyoruz. Tadı tam kıvamında olacak Nermin Yazılıtaş'ın bu tarifini sizler de evinizde mutlaka denemelisiniz. 

En kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay sosisli milföy böreği nasıl yapılır? Sosisli börek tarifi

KAŞARLI MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
200-250 gram kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
1-2 kaşık çörek otu ya da susam

Milföylü yufkalı kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı milföy böreği tarifiİLİŞKİLİ HABERMilföylü yufkalı kıymalı börek nasıl yapılır? Kıymalı milföy böreği tarifi

YAPILIŞI

Milföyleri dolaptan çıkarın ve bir süre yumuşaması için bekleyin.

Milföyün ortasına rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve üçgen şeklinde kapatın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföyleri tepsiye alın. Üstlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0