En kolay kremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktaları

Vitamin deposu olduğu kadar tadıyla da en sık tercih edilen yemek tarifleri arasında yer alan kremalı sebze çorbası, bağışıklığını kuvvetlendirirken lezzet arayanlar için keyifle hazırlanacak yemektir. Kremalı sebze çorbası yapılırken sıralama dışında sebzelerin rahat bölünecek küçüklükte olması da önem taşır. Bugün sizlere kremalı sebze çorbasının tarifini veriyoruz.

Sebze çorbasının temelini; göz sağlığına iyi gelen havuç, hücrelerin hasar görmesini engelleyen kırmızı biber, kanser hücrelerini azaltan kabak ve sindirim sistemini güçlendiren brokoli oluşturur. Ana yemeklerden önce sunulan sebze çorbası, içeriğinde birbirinden faydaları mineraller barındırır. Özellikle grip ve soğuk algınlığına yakalanmamak için kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir.  Peki kremalı sebze çorbası nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla kremalı sebze çorbası tarifi ve gerekli olan malzemeler...

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tas kebabı nasıl yapılır? Tas kebabı yapmanın püf noktaları

KREMALI SEBZE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet küçük patates
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük kabak
1 çay bardağı bezelye
1-1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 kutu krema (200 ml)
Tuz,
Karabiber,
1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

Terbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifiİLİŞKİLİ HABERTerbiyeli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının terbiyeli tarifi

YAPILIŞI

Kremalı sebze çorbası yapılırken bir tencereye küp küp doğranmış kabak, havuç, patates ve 1 çay bardağı bezelyeyi koyun.

Sebzeleri doğrarken büyüklüklerinin eşit olmasına özen gösterin.

Üzerine 1,5 litre sudan 1 su bardağı kadar su ilave edip, sebzeleri haşlayın. Sebzeler haşlandıktan sonra bir kenara alın.

Başka bir tencereye 1-1,5 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.

Ardından 2 yemek kaşığı unu ilave edip, kavurun.

Unu kavurduktan sonra kalan suyu yavaş yavaş döküp, topaklanmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırın. Sonra haşlanan sebzeleri ekleyip, kaynamaya bırakın.

Una koyulan su mutlaka soğuk olmalıdır. Su yerine et suyu da kullanabilirsiniz.

Kaynama sırasında 1-2 yemek kaşığı ince ince kıyılmış dereotunu, karabiberi ve tuzu ilave edip, karıştırın.

En son 200 ml. kremayı yavaş yavaş ekleyip, karıştırarak tekrar kaynamaya bırakın.

Çorbanız kaynadıktan 1-2 dakika sonra altını kapatın.

Daha sonra kaselere koyup, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay etli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay etli sebze çorbası nasıl yapılır? Sebze çorbasının püf noktaları

KREMALI SEBZE ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

  • Kremalı sebze çorbası yapılırken sebzelerle ilgili dikkat edilecek bir nokta da sebzelerin kolayca öğütülebilmesini sağlamaktır. Bunun için de iyi pişmesi şarttır. Bu noktada kremalı sebze çorbasının içinde bulunan sebzelerin küçük parçalara ayrılması gerekir.
  • Blenderdan geçirilen sebzeler kullanıldığı durumda bu kıvamı elde etmek zor olmaz.
  • Kullanacağınız tavuk bulyon tarifin tadını artırmanıza yardımcı olacaktır.
  • Çorba tuzlu gelirse içine soyulmuş şekilde ekleyeceğiniz 1 adet patates tuzu dengelemede size yardımcı olabilir.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0