En kolay kuru fasulyeli kek nasıl yapılır? Kuru fasulye keki püf noktaları

'Hiç kuru fasulye ile kek yapılır mı?' dediğinizi duyar gibiyiz. Sulu yemek yapmak için kullanılan kuru baklagillerden olan kuru fasulyeyi kek çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak türden. Tam kıvamında hem çayın hem de kahvenin yanında yapabileceğiniz kuru fasulyeli kek tarifi bugünkü yazımızda.

Kuru fasulye, Türk mutfağında pişmiş bir fasulye yemeğidir. Başta beyaz fasulye ve zeytinyağı ile yapılır ve neredeyse her zaman soğan ve domates salçası kullanılır. Kışın ağırlıklı olmak üzere her mevsim sofralarımızın en sık konuğu olan kuru fasulye ile lezzetli ve sağlıklı ekmekler yapmak mümkün. Yaptığımız kekin içinde ne olduğunu yiyen hiç kimse çözemeyecek. Peki siz kek yaparken kuru fasulye kullanmayı hiç düşünmüş müydünüz? Kuru Fasulye Keki nasıl yapılır? Kuru Fasulye Kek tarifinin malzemeleri, kekin besin ve kalori değerleri hazırlık aşamaları ve süresi yasemin.com'da! 

En kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktaları

KURU FASULYELİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

500 gr kuru fasulye
5 yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı

Üzeri için;

1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı süt

En kolay  yoğurtlu kek nasıl yapılır? Pamuk gibi yumuşacık İLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu kek nasıl yapılır? Pamuk gibi yumuşacık

YAPILIŞI

Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın.

Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp püre haline getirin.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Sırasıyla fasulye püresi, 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş antepfıstığı ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

En son yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak hafifçe karıştırın.

Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Üzeri için 1 çorba kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpın. Üzerine yumurta sarılı karışımı sürün. Keki tekrar fırına verin.

Isıyı 170 dereceye indirip 45-50 dakika daha pişirin.

Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın ve servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0