Kıyma en kolay nasıl kavurulur? Kıyma kavurmanın püf noktaları

Ailecek yiyeceğiniz hem kahvaltıda hem kurtarıcı olarak bir öğününüzde tüketebileceğiniz vitamin dolu bir lezzet kıyma kavurması dilediğiniz tüm tariflere ekleyebileceğiniz bir yemektir. Böreğin iç harcına yemeklere hatta üzerine bir yumurta ile sabahları muhteşem olacak kıyma kavurmasının püf noktaları var. Peki bunlar neler? En kolay kıyma kavurması nasıl yapılır? İşte soruların yanıtı:

Kıyma, etin çok ince şekilde makinada ya da elle çekilmiş haline denir. Türkiye'de yaygın olarak dana, koyun ve kuzudan elde edilir, hindi ve tavuk kıymasına da rastlamak mümkündür.  Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Birçok kişi kıyma kavururken önce soğanı mı yoksa kıymayı mı kavuracaklarını sorarlar ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini. Önce kıyma daha sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanılır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır. 

PEKİ KIYMA KAVURMASI EN KOLAY NASIL YAPILIR?

  • Kıymanız eğer çiğ ise ve yemeklerde kullanmak için kavurmak istiyorsanız; yapışmaz ve yanmaz bir tava ile işe başlamalısınız.
  • Tavanın içinde kıyma miktarına göre sıvı yağ eklemelisiniz. Ve bu yağı 1 dakika kadar ısıtmalısınız.

Evde kıyma nasıl çekilir? Evde kıyma çekiminde dikkat edilmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABEREvde kıyma nasıl çekilir? Evde kıyma çekiminde dikkat edilmesi gerekenler



Isınan yağ üzerine kıymayı ilave edin ve bir süre ezerek karıştırın.

Karıştırmanız, kıymanın büyük toplar halinde olmasını önleyecektir ve tane tane kıyma meydana getirecektir.



Bir süre orta ateşte kavrulan kıyma önce sulanır. Aman endişe etmeyin.

Kıyma pişerken bu suyu çekecektir. Suyunu saldıktan sonra kıyma hazır hale gelir.

Bu esnada kıymanın rengi biraz kahverengi olacaktır.

Rengi değişen kıymalar kavrulmuştur.

Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz ilave edin.

Çünkü pişen etlere tuz eklemek, etin yapısını bozacak ve pişirme süresini uzatacaktır.

Ocaktan almadan bir dakika önce dilediğiniz baharatları kıymanın içine ekleyerek karıştırın.

Son dakika eklenen baharatlar hem tazeliğini korur hem de ısı ile beraber yanmaz ve lezzetli sonuçlar verir.

Eğer kıymanız biraz yağlı ise, tavaya eklenecek yağ miktarını azaltabilirsiniz.
Baharat konusunda ise bir sır verelim.

Kavrulan kıymaya bir miktar kimyon atarsanız hem et kokusunu bastırırsınız hem de etin hazmını daha da kolaylaştırırsınız.

Kavrulan kıymaya salça eklemek için de kıymanın güzelce kavrulmasını bekleyin ve sonrasında salça ekleyerek bir iki dakika daha kavurun.

SOĞANLI KIYMA KAVURMA TARİFİ:

Öncelikle kıymayı sade şekilde kavurmanız gereklidir. Bunun için birkaç satır yukarıdaki lezzet sırrını uygulayabilirsiniz.

Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir. 

Soğanlar kendini bıraktıktan sonra yani, çiğliği geçtikten sonra arzuya göre baharat veya salça eklenerek yemeklere ilave edilir.

Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler, soğanların eşit şekilde doğranmış olmasıdır.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Daisy 1 yıl önce

Benim kiymam sulanmadi neden olabilir, daha öncekiler sulaniyordu. Bozuk olabilir mi acaba.