Wonton nedir, evde Wonton nasıl yapılır? Wonton püf noktaları

Ev yapımı bir mantı çorbasına ne dersiniz. Oldukça lezzetli ve doyurucu olan bu lezzet Çin mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Vereceğimiz tariflerle adım adım Wonton sarması ustası olmaya hazırsanız tarifimize geçelim. İşte Wonton yapmanın püf noktaları...

Wonton, Uzak Doğu ülkelerinin en sevilen çorbalarından biridir. İçerisindeki sebzeler ve baharatlar ile oldukça lezzetli olan bu çorba aynı zamanda çok da sağlıklı. Farklı lezzetleri deneyimlemeyi seviyorsanız, wonton çorbasını mutlaka tatmalısınız. Wonton, Çin mutfağına özgü bir lezzettir. Çin mantısı, wonton yufkası isimleriyle de bilinir.

Ana malzemeleri sebze, hamur, soya sosu ve susamdır. Wonton çorbası Uzak Doğu’daki ülkelerde sıklıkla yapılan bir yemektir. Sebzeli wonton çorba, sağlıklı ve düşük kalorili bir başlangıçtır. Bir kase wonton çorbası sadece 35 kaloridir. Evde wonton çorbasını denemek isterseniz tarifimizi incelemelisiniz.

WONTON TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kuru soğan
1 adet taze soğan
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
100 gram kıyma
1 çay kaşığı zencefil
Karabiber
Tuz

Hamuru için;

1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 miktar un (karışım kulak memesi kıvamında olacak)

Üzeri için;

1 adet taze soğan
1 çorba kaşığı susam yağı

Sebzeli wonton çorbası nasıl yapılır? MasterChef sebzeli wonton çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERSebzeli wonton çorbası nasıl yapılır? MasterChef sebzeli wonton çorbası tarifi

YAPILIŞI

Genişçe bir kabın içerisine un, su ve tuzu ekleyerek hamuru hazırlayın.

Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. İstediğiniz kıvama geldiğinde üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Soğanları ince ince doğrayın.

Soğanları bir tencerenin içine koyun. Üzerine zencefil, soya sosu, kıyma, susam yağı, karabiber ve tuzu ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika soteleyerek pişirin.

Hamuru oklava ile ince bir şekilde açıp 3×3 boyutunda kare şeklinde dilimleyin.



Kestiğiniz dilimin içine hazırladığınız iç harcını koyup hamuru üçgen şeklinde kapatın.

Bir tencerede su kaynatın. Hazırladığınız hamurları kaynayan suyun içerisinde haşlayın.

Çorbanız hazır! Bu çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine taze soğan ve susam yağı ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0