Horoz suyu nedir ve horoz etinden çorba nasıl yapılır? Horoz suyunun faydaları

Horoz suyu isteğe göre kendinden baharatlı 13 yeşilliğin, horoz suyu ve dana ayak paçanın bir araya gelmesiyle oluşan efsane bir çorbadır. Lezzeti kadar faydaları da dillerden düşmeyen horoz suyu çorbası nasıl yapılır? İşte horoz suyunun faydaları ve tarifi yazımızın detaylarında yer alıyor.

Horoz eti, tavuk etinden daha lezzetli ancak biraz daha sert olur. Dolayısıyla, pişmek için daha uzun süre ister. Yani tüketici tarafından “kart” bulunarak tercih edilmez, bu da üretici için zarar demektir. Bu nedenle besi çiftliklerinde yumurtadan çıkan civcivler cinsiyetine göre ayrılır ve erkek civcivler kağıt kıyma makinası gibi bir makinada kıyılarak yem olurlar. Bu uygulama, biz müşterilerin konforu ve gıda endüstrisinin fayda/maliyet politikasının ürünü. Ancak, yukarıda belirttiğimiz gibi horoz eti, tavuğa göre daha lezzetlidir. Fransa ve Almanya’da “kapaun” adıyla özel olarak yetiştirilir ve gurmeler için hazırlanır. Horoz eti Anadolu’da da eskiden beri bilinir. Horoz çorbası “hasta yemeği” olarak geçer. Gerçekten de doğal ortamda beslenmiş bir horozun eti protein, mineral ve vitamin bakımından zengindir ve oldukça lezzetli olduğu için en iştahsız hastayı bile ayağa kaldırabilir. Horozun eti tavuğa göre daha kaslı ve koyudur. Aroması daha yoğundur, suyu pilavlara ve diğer yemeklere lezzet katar. Peki horoz etinden çorba nasıl yapılır?

Anne usulü tavuk çorbası nasıl yapılır? Pratik anne çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü tavuk çorbası nasıl yapılır? Pratik anne çorbası tarifi

Horoz suyu faydaları

Horoz suyu faydaları

HOROZ ETİNDEN ÇORBA TARİFİ:

MALZEMELER

1-2 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük havuç
Didiklenmiş horoz ( köy tavuğu da olabilir)
Nane, Tuz
Pirinç
Yarım limon

Terbiyesi için;

3 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı kadar yoğurt
Nane

Beyran çorbası nasıl yapılır? Beyran içmenin faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBeyran çorbası nasıl yapılır? Beyran içmenin faydaları nelerdir?

Horoz suyu

Horoz suyu

YAPILIŞI

Öncelikle rendelediğiniz sarımsağı tereyağında kavurun. Kokusu çıkınca rendelenen havuçları da ekleyin.

Ardından didiklediğimiz horoz etlerini ilave edin. En son pirinçleri de ekleyerek güzelce kavurun.

Kaynamış suyu ve etin kendi suyunu da ekleyerek, 5-7 dakika kadar fokurdamaya bırakın.

Başka bir kasede yoğurt ve unu karıştırın. Nanesini ve tuzunu da ekleyerek güzelce çırpın.

Daha sonra tencereye ekleyin. 10 dakika kadar bu şekilde karıştırın. Yarım limon sıkıp bir taşım kaynatın.

Üzerine pul biber ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

HALKDİLİ 4 ay önce

Denizli horozu daha iyi olur.

Puantiyeli 4 ay önce

Elbette en iyi horoz organik köy horozudur.Tabi ki biraz pahalıdır.Afiyet olsun.

Toplam 1 beğeni

Misafir 2 yıl önce

En iyisi organik köy horozudur.

Toplam 3 beğeni