Panga balığı nedir? Panga balığı nasıl pişirilir? Fırında panga balığı tarifi

Bir milyon ton civarında üretimi yapılmakta olan Panga balığı, dünyanın en çok üretilen balıklarında biridir. Son günlerde göz sağlığı için uzmanların önerdiği ancak herkesin çok bilmediği panga balığı hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Yalnız Vietnam iç sularında bulunan, tatlı su balığı  Panga, son yıllarda  Amerika'da başarılı bir pazara sahip olmuştur. Doğal ortamda Vietnam, Mekong Nehrinde bulunan Panga yavruları havuzlara alınarak yetiştirilir. 1-1,5 kg boya ulaştığında hasat edilir. Çoğu küçük ölçekli ve aile çiftlikleridir. Panga, yağ oranı düşük, beyaz etli bir balıktır. Taze veya donuk fileto olarak sunulmasının yanı sıra kaplamalı olarak da yüksek miktarda tüketimi mevcuttur. Özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ve Avusturalya bu balığı tercih etmektedir.  Pangasidae familyasına ait olan panga balığı, yetiştiği bölgenin en önemli besin kaynaklarındandır. 

Uskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemiİLİŞKİLİ HABERUskumru balığı en kolay nasıl ayıklanır? En pratik şekilde uskumru ayıklama yöntemi

PANGA BALIĞI NASIL TÜKETİLİR?

  • Panga balığı tavada kızartabilirsiniz. Yada buğulama yapabilirsiniz. Yalnız eti biraz yumuşak olduğu için buğulamada çabuk dağılabilir. O yüzden siz klasik balık kızartma yöntemlerini uygulayabilirsiniz.
  • Kılçık derdi olmadığı için yemesi rahattır. Genellikle fileto olarak satılmaktadır. Aldığınız filetoları direk büyük parçalar halinde kızartabilirsiniz.
  • Kızartma yapmadan önce zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marina ederseniz daha lezzetli olacaktır. Daha sonra pane harcına batırdığımız pangalarımızı tavada kızartıyoruz.
  • Yanında söğüş salata ile ikram edebilirsiniz. Yada küçük parçalara ayırıp Panga şiş yapabilirsiniz. Şişe dizerken bir limon parçası bir panga olarak dizerseniz görüntüsü de hoş olacaktır.

Balıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleriİLİŞKİLİ HABERBalıkla yapılan en kolay tarifler! Hem fırında hem tavada balık tarifleri

PANGA BALIĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo kadar panga balığı(fileto halinde satılıyor)
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Panesi için;

Mısır unu veya normal un
tuz
tereyağ

YAPILIŞI

Fileto haline getirilmiş balığımızı derince bir kaba alıp üstüne sütü ve zeytin yağını ekleyip 30 dakika bekletin.

Daha sonra sütün içinden alın.

Ayrı bir yerde tuz ve mısır ununu karıştırın. 

Ve tavada da tereyağını eritin. 

Panga balığını mısır ununa buladıktan sonra tereyağında arkalı önlü kızartın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0