En kolay tost nasıl yapılır? Muhteşem tadında farklı tost tarifleri

Lezzetiyle sizi hayrete düşürecek en güzel tost tarifleri, Ayvalık tost tarifleri, hiç denemediğiniz kolay, kahvaltılık, farklı tost tarifleri yasemincom'da! Tost nasıl yapılır? En lezzetli tost çeşitleri nelerdir? İşte, kaşarlı ve sucuklu tosttan sıkılanlar için kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler:

Tost, iki dilim ekmek arasına yerleştirilen bir veya birden fazla malzemenin ekmeklerle birlikte ısıtılması suretiyle yapılan sıcak sandviç. Genellikle kaşar, salam, sucuk, domates gibi malzemeler kullanılır. Okula ve işe giderken paketlenerek götürülen, açlık bastırdığında ilk akla gelen yemeklerden biri olarak tost, hem lezzeti, hem de doyuruculuğuyla çok sevilir. Kısa sürede hazırlandığı için, az zamanı olanları da yemek yapma derdinden kurtarır. Klasik kaşarlı, sucuklu tostu herkes bilir, bu kez bilinmeyen tatları sizlerle buluşturuyoruz. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz farklı, nefis ve pratik tost tarifi:

En kolay tost ekmeği nasıl yapılır? Evde tost ekmeği yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tost ekmeği nasıl yapılır? Evde tost ekmeği yapmanın püf noktaları

BAKKAL TOSTU TARİFİ:

Enfes bakkal tostu nasıl yapılır? Bakkal tostunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREnfes bakkal tostu nasıl yapılır? Bakkal tostunun püf noktaları

FRENCH TOST TARİFİ:

MALZEMELER

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 dilim tost ekmeği
Kızartmak için

2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Pudra şekeri
Bal

YAPILIŞI

Yumurta, süt, tarçın ve vanilyayı bir kasede çırpın. Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip üçgen dilimler elde edecek şekilde çaprazlamasına ikiye kesin.

Dilimlediğiniz ekmekleri yumurtalı karışıma batırın ve tereyağında her iki tarafını da kızartın. Kızaran ekmekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. French tostlarınızı bir servis tabağına alın.

Üzerine bal gezdirip pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.

AYVALIK TOSTU TARİFİ:

En kolay ayvalık tostu nasıl yapılır? Enfes ayvalık tostu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ayvalık tostu nasıl yapılır? Enfes ayvalık tostu tarifi

Türk mutfağında tost denildiğinde ilk akla gelen Ayvalık tostudur elbet. Sosis, sucuk, turşu ve peynir ile hazırlanan Ayvalık tostunu, çay eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

SUSURLUK TOSTU:

Susurluk tostu nasıl yapılır? En kolay susurluk tostu tarifiİLİŞKİLİ HABERSusurluk tostu nasıl yapılır? En kolay susurluk tostu tarifi

AKDENİZ TOSTU TARİFİ:

MALZEMELER

4 dilim tost ekmeği
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi
2 dilim beyaz peynir
2 dilim dil peyniri
1 dal fesleğen
1 dal roka
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Tost ekmeklerinden iki tanesinin iç kısmına domates salçası, kalan iki tanesine ise zeytin ezmesi sürün. Domates salçasının üzerine beyaz peynir, dil peyniri ve ince kıyılmış fesleğen ve rokayı ilave edin.

Zeytin ezmeli dilim ile üzerini kapatın. Diğer tost için de aynı işlemi tekrarlayın. Tost ekmeklerinin üzerlerine tereyağı sürüp tost makinesinde kızartın. Sıcak servis yapın.

FIRINDA TOST TARİFİ:

MALZEMELER

12 dilim tost ekmeği
12 dilim jambon
1 yemek kaşığı pesto sos
12 dilim taze kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 dal maydanoz (Kıyılmış)

YAPILIŞI

Fırın tepsisini yağlayın. Tost ekmeklerinin yarısının üzerine pesto sos sürüp fotoğrafta gördüğünüz gibi sıralayın.

Üzerlerine dilimlenmiş jambonu ve taze kaşar peynirini yerleştirin. Malzemelerin üzerlerine kalan 6 dilim tost ekmeğini kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada eritip, yumurtaları göz göz olacak şekilde pişirin.

Fırından çıkan tostların üzerlerine yerleştirin, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ve tuz serpip hemen servis yapın.

Afiyet olsun...

Bebek omleti nasıl yapılır? Bebekler için en kolay ve doyurucu yumurtalı omlet tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Bebek omleti nasıl yapılır? Bebekler için en kolay ve doyurucu yumurtalı omlet tarifleri
En kolay çerkez tavuğu nasıl yapılır? Orjinal çerkez tavuğu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En kolay çerkez tavuğu nasıl yapılır? Orjinal çerkez tavuğu tarifi
Mutfaktaki yanmış yağ kokusu nasıl çıkar?  Yanmış yemek kokusunu gideren 7 hızlı çözüm

İLİŞKİLİ HABER

Mutfaktaki yanmış yağ kokusu nasıl çıkar? Yanmış yemek kokusunu gideren 7 hızlı çözüm
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0