En kolay tost ekmeği nasıl yapılır? Evde tost ekmeği yapmanın püf noktaları

Tost ekmeği dünya genelinde en yaygın tüketilen ekmek çeşitlerinden biridir. Tost ekmeğinde yüksek hacim, homojen iç yapı, yumuşak ve ince kabuk, raf ömrü boyunca ufalanma ve dökülme yapmaması, nemliliğini uzun süre koruması istenen özelliklerdir. Dışarıdan almaya alışık olduğumuz tost ekmeği nasıl yapılır? İşte tarifi:

Tost ekmeği, iki dilim ekmeğin arasına yerleştirilen bir veya daha fazla malzemenin ekmekle birlikte ısıtılmasıyla yapılan sıcak sandviçtir. Genellikle kaşar peyniri, salam, sucuk ve domates gibi malzemeler kullanılır. Açlık geçtikten sonra aklıma gelen ilk öğünlerden biri tostu, okulda ve işte paketlendi, tadı ve dolgusu çok popüler. Hazırlık süresi çok kısa olduğu için fazla zamanı olmayanları kurtarabilir ve yemek pişirme zahmetinden kurtarabilir. Klasik peynir ve sosisli tostu herkes bilir, bu sefer sizlere bilinmeyen tatlar getiriyoruz. Peki kendi ellerinizle tost ekmeği yapmaya ne dersiniz? Hem çok sağlıklı hem de lezzetli tost ekmeğini yazımızın detaylarında bulabilirsiniz. 

Yumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeğinin püf noktasıİLİŞKİLİ HABERYumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeğinin püf noktası

SÜTSÜZ TOST EKMEĞİ YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

tost ekmeği

tost ekmeği

Ekmek yumuşak olması için su yerine sütle hazırlanıyor. Yine kullanılan tereyağı da bu yumuşaklığa katkı sağlıyor. Süt alerjisi olanlar vegan süt ve tereyağı yerine de bitkisel kaynaklı bir katı yağ kullanabilir. Ama herhangi bir sıvı yağ çeşidi bu kıvamı elde etmek için bir alternatif olarak düşünülemez.

Bal, mayayı beslemek için kullanılıyor. Yerine aynı miktarda şeker de kullanabilirsiniz.

En kolay ekmek nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan ekmek tarifi.. Tam ölçülü ekmek yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ekmek nasıl yapılır? Uzun süre bayatlamayan ekmek tarifi.. Tam ölçülü ekmek yapımı

TOST EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un
7 g instant kuru maya
20 g tereyağ (oda sıcaklığında)
1 + 3/4 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağ 

En kolay siyez unlu ekmek tarifi! Siyez buğdayı nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay siyez unlu ekmek tarifi! Siyez buğdayı nasıl kullanılır ve faydaları nelerdir?

YAPILIŞI

Bir kapta suyun 3/4 ‘lük kısmı ile mayayı birleştirin ve çırpın.

5 dakika bekledikten sonra suyun kalan kısmını, tuzu, şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve çırpın.

Unu da ekleyip elinizle karıştırın ve yumuşak ancak yapışkan olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse un veya su ilavesi yapabilirsiniz.

Bir kabı yağlayın ve yoğurduğunuz hamuru bu kaba alın, iki tarafının da yağlanması için ters çevirin. Streç filmle üzerini kapatıp yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamuru tezgaha alın ve gazını alın. Biraz daha yoğurun ve tost ekmeği şekli verin.

Focaccia nedir ve en kolay Focaccia nasıl yapılır? Evde Focaccia yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERFocaccia nedir ve en kolay Focaccia nasıl yapılır? Evde Focaccia yapmanın püf noktaları



Pişirme kabına aldıktan sonra üzerini tereyağ ile yağlayın ve üzerini örterek 30 dakika hamur iki katına çıkana dek mayalandırın.

200 derecede ısınmış fırının alt rafına kalıbı verin ve 30 dakika kadar pişirin. Sürenin yarısında diğer tarafı da eşit şekilde kızarsın diye kalıbın diğer tarafını çevirebilirsiniz.

Fırından aldıktan sonra hemen üzerine biraz tereyağ sürün. İyice soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0