Focaccia nedir ve en kolay Focaccia nasıl yapılır? Evde Focaccia yapmanın püf noktaları

Mutfağınıza Akdeniz esintisi getirecek kekikli ve zeytinyağlı bir hamur işi focaccia isterseniz çay saatlerinin yanında isterseniz kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak. Kelime olarak poğaçayla aynı kökenden gelen İtalyan mutfağına ait bu lezzeti tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz. Peki Focaccia nasıl yapılır? İşte tarifi:

Focaccia, un, su, tuz ve maya ile hazırlanan İtalyan mutfağındaki yassı ekmek türlerinin geneline verilen addır. Focaccia, pizza hamuru gibi pişirilebilir. Öğünlerin yanında veya sandviç ekmeği olarak yenebilir. Focaccia (fokaça okunur), İtalyanların en popüler ekmeklerinin başında gelir. Görünüş olarak bizim ramazan pidesini andıran ama bizim pidelerden farklı olarak üstüne çok değişik malzemeler konarak lezzetlendirilen bu ekmekle yapılan  sandviçler ve sebzeli-peynirli tostlar sadece İtalya’da değil tüm dünyada çok ünlü. Tarih öncesi dönemde bu ekmek mayasız olarak hazırlanırmış ve Roma dilinde ‘panis focacius’ olan adı, külün altında pişirilmiş yassı ekmek anlamına gelirmiş. Ancak tüm yassı ekmeklerin (pidelerin) anayurdunun özellikle Anadolu ve Mısır olduğunu düşünürseniz, focaccia’nın da bizim buralarda doğmuş olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Zeytinyağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği lezzetine artık evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizin için hazırladığımız malzemeleri ve adımları uygulamak. Gelin birlikte Focaccia yapalım:

En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifi

Focaccia tarifi

Focaccia tarifi

FOCACCİA TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram un
375 gram su
1 tatlı kaşığı tuz
30 gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
3/4 su bardağı kurutulmuş domates

Focaccia ekmeği

Focaccia ekmeği

YAPILIŞI

Mayayı 1 su bardağı kadar suyla karıştırıp açın.

Yoğurma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın.

Mayalı suyu ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın.

Kalan suyu, balı ve zeytinyağını da ekleyip yoğurmaya başlayın.

Zeytinleri ve küp küp doğradığınız domatesleri de hamura ekleyin.

Son olarak kekik ve biberiye yapraklarını da ilave edin.

en kolay Focaccia

en kolay Focaccia

Evde en güzel tavuklu hamburger nasıl yapılır? Tavuk burger tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde en güzel tavuklu hamburger nasıl yapılır? Tavuk burger tarifi

Ele yapışan cıvık bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru yağladığınız fırın kabına yayın.

Üzerini nemli bir bezle örtüp 25 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Ardından focaccia’yı soğuk fırına verin.

Fırın 180 dereceye ayarlayıp 35 dakika kadar pişirin.

Fırından alınca üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp ılınınca dilimleyin ve servis yapın. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0