Pilav çeşitleri nelerdir? En farklı ve tam ölçülü pilav tarifleri

Tane tane dökülen bir pilav yapmak Türk mutfağında adeta bir maharet sınavıdır. Eğer siz de ana yemeklerinizi tam ölçülü farklı pilav çeşitleri tarifleri ile taçlandırmak için sabırsızlanıyorsanız sizler için birbirinden değişik pilav çeşitleri önerileri hazırladık!

Pilav, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından akşam yemeklerimize, davet ve gün sofralarımıza eşlik ediyor. Pirinç ve bulgurla yapılan pilav sebzelerle ve baharatlarla süslenerek farklı tarzlarda da yapılıyor. Her çeşidinde ayrı bir lezzet olan pilav akşam yemeklerimizin baş tacı olacak. Nohutlu, tavuklu, köfteli, hamsili, etli pirinç pilavı çeşitleri; patlıcanlı, garnitürlü, enginarlı, sebzeli pilav çeşitleri; meyhane pilavı, bulgur pilavı; yöresel lezzetlerden vazgeçemeyenlere Acem pilavı, Özbek pilavı, müceddere, Divriği pilavı, perde pilavı, maklube; şehriyeli, greçkalı pilav, iç pilav çeşitleri ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla tek tıkla mutfağınızda! 

  • Pirinç pilavının kıvamının güzel olmasının bir diğer sırrı da pirinci bol suyla iyice yıkamaktır. Sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri bir süzgece alıp, akan suyun altında iyice yıkamalısınız. Böylece kalan nişastası güzelce arınacak ve pilavınızın tel tel olması kolaylaşacaktır.
  • Pişirme aşamasına gelindiğinde, mümkünse “pilav tenceresi” adıyla satılan çok derin olmayan geniş tencereleri tercih edin. Bu tencereler pirinçlerin daha çabuk ısınarak pişirme esnasında daha az kırılmasına yardımcı olacaktır. Eğer pilav tencereniz yoksa da büyük ve yayvan bir tencereyi tercih edin. Aksi takdirde pirinçleriniz şişip kabardığında tencereye sığmaz ve yapışır. Pilavınızın tane tane olması için dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalarından biri budur.

BULGUR PİLAVI:

En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bulgur pilavı nasıl yapılır? Bulgur pilavının püf noktaları

Her yemeğin yanına yakışır, ekonomik, bereketli ve lezzetlidir. Sofraların baş tacı bulgur pilavını daha önce defalarca pişirmiş olsanız bile bir de bu tarifine bakarak hazırlamalısınız.

PERDE PİLAVI:

En kolay perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı püf noktaları İLİŞKİLİ HABEREn kolay perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı püf noktaları

Yöresel pilav çeşitlerinden harikulade bir tarife sofranızda yer açın: perde pilavı! Baharatlı pirinç pilavının bu tarife özgü hamur içinde pişirildiği tarifi, lezzetiyle dillere destan...

TAVUKLU PİLAV: 

En kolay ve enfes tavuklu pilav nasıl yapılır? Tavuklu pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve enfes tavuklu pilav nasıl yapılır? Tavuklu pilav yapmanın püf noktaları

Tavuk, hem nohutlu hem şehriyeli pilava çok yakışır. Tavuklu pilavın bu seferki nefis tarifi ise şehriyeli tavuklu pirinç pilavı. Tek bir çeşitle mükemmel doyuruculuk sağlayan bu tarif yanına mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış bir salatayla harika gider.

BUHARA PİLAVI:

Pratik Buhara pilavı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik Buhara pilavı nasıl yapılır?

Malzeme listesi bir hayli zengin bir tarifle karşınızdayız, buhara pilavı! Kuru meyveli, yemişli ve sebzeli pilav çeşitlerini sevenlerin mutlaka denemesi gerekir.

ACEM PİLAVI:

En kolay acem pilavı nasıl yapılır? Acem pilavının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay acem pilavı nasıl yapılır? Acem pilavının püf noktaları

Etli pirinç pilavı tariflerine bir yenisini ekleyeceğiniz Acem pilavı tarifi. Havucun rengi ve lezzetinin bu tarife ayrı bir güzellik kattığını mutlaka belirtip sizleri tarifi ile baş başa bırakalım.

FİRİK PİLAVI:

Firik nedir ve faydaları nelerdir? En beğenilen firik pilavı tarifiİLİŞKİLİ HABERFirik nedir ve faydaları nelerdir? En beğenilen firik pilavı tarifi

Geçmişi M.Ö 2000 yıllarına, Ortadoğuya dayanan ve savaş sırasında keşfedilen firik pilavı hem doyurucu hem de besleyici özelliğiyle adeta bayılacaksınız. İlk bakışta bulgur pilavına benzeyen firik pilavını mutlaka sizler de özellikle patlıcanlı yemeklerin yanında pişirmelisiniz. Peki firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının içerisinde neler var? Öğrenmek için yazımıza göz atmalısınız.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce Haber Editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0