Pudra şekeri nedir ve pudra şekeri ne maddesidir? Pudra şekerinin kullanım alanları

Ev hanımlarının mutfakta olmazsa olmaz ürünlerinden bir tanesi olan pudra şekeri tüm tatlı tariflerinde kullanılıyor. Uzun yıllardan beri mutfaklarda olan 'pudra şekeri aslında neyden yapılıyor' başlığıyla yeniden gündeme geldi. Bugünkü yazımızda Pudra şekeri nedir ve pudra şekeri ne maddesidir? Pudra şekerinin kullanım alanları hakkında bir araştırma yaptık.

Pudra şekeri günün hakkında en çok arama yapılan konu başlıklarından biri durumunda. Yurt genelindeki binlerce vatandaş, pudra şekeri ile ilgili aramalar yapıyor. Pudra şekeri, şekerin ufalanarak bir miktar mısır nişastasıyla toz kıvamına getirilmiş halidir. Türk mutfağında tatlı ve böreklerde yaygın olarak kullanılan bir besin maddesidir. Pudra şekeri içindekiler; şeker, nişasta, topaklanma önleyici (trikalsiyum fosfat),aroma verici maddeler vardır. Kurabiye, tatlı, sos ve daha pek çok tarifte kullanılan pudra şekerleri mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kilitli ambalajı sayesinde uzun süre saklama şansınız vardır. 

Pudra şekeri, vücuda alındığı andan itibaren şekerin en temel formu olan glikoza dönüştürülmektedir. Glikoz vücut hücreleri tarafından yönlendirilerek enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır. Düşük tansiyon problemi olanlar, doktora danışarak pudra şekeri tüketebilir. Pudra şekerinin faydaları şu şekilde sayılabilir:

  • Enerji vericidir.
  • Kan basıncının yükselmesini sağlar.
  • Cilt sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Mineral ve besleyici maddeler içerir.
  • Beyin fonksiyonlarının çalışmasına yardımcı olur.
  • Doğal şekerin yapısında bulunan fosfor, kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum gibi önemli mineraller rafine edilmiş şekerde doğal şekere kıyasla çok daha az miktarda bulunur.


Pratik pişmaniye kurabiye nasıl yapılır? Pişmaniye kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPratik pişmaniye kurabiye nasıl yapılır? Pişmaniye kurabiyenin püf noktaları

Tüm kurabiyelerin üzerine ekleyebilrisiniz

Tüm kurabiyelerin üzerine ekleyebilrisiniz

EVDE PUDRA ŞEKERİ YAPIMI:

MALZEMELER

1 su bardağı beyaz toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Evde kabartma tozu nasıl yapılır? En kolay kabartma tozu yapımıİLİŞKİLİ HABEREvde kabartma tozu nasıl yapılır? En kolay kabartma tozu yapımı

YAPILIŞI

Toz şeker ve nişastayı mutfak robotuna alın ve iyice toz haline gelene kadar 1-1,5 dakika boyunca robottan geçirin. Katkısız, doğal pudra şekeriniz hazır.

Pudra şekeri için buğday nişastası da mısır nişastası da kullanılabilir. Mısır nişastası kullandığında biraz daha tatlı bir pudra şekeri elde edersiniz.

Ev yapımı pudra şekerinizi marketten aldığınız pudra şekeri gibi kullanabilirsiniz.

PUDRA ŞEKERİNİN ZARARLARI NELER?

Fazla miktarda tüketilen şeker, beyin fonksiyonlarını desteklemenin aksine beyni olumsuz yönde etkiler. Fazla şeker tüketimi enerji değil, ağırlık ve uyuşukluk hissi verir.

Pudra şekerinin fazla tüketimi sonucunda kan şekerini çok çabuk artırmaya etki eder.

Diş çürümesi başta olmak üzere kilo alma, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, kanser, böbrek taşları, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesi gibi hastalıklara karşı direnci düşürür.

Vücudun mineral dengesini bozmaya etki eder.

Şekerli vanilin nedir? Vanilya ile Vanilin Aynı şey midir? Şekerli vanilin yapımıİLİŞKİLİ HABERŞekerli vanilin nedir? Vanilya ile Vanilin Aynı şey midir? Şekerli vanilin yapımı

Pudra şekeri fazla tüketimi sonucu kadınlarda kolon kanserine bile neden olabilir.

Emziren annelerin, hamilelerin, kilo vermek isteyenlerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı olan kişilerin pudra şekeri tüketimine dikkat etmeleri gerekir.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0