En kolay Vetrika nasıl yapılır? Vetrika nedir ve püf noktaları nelerdir?

Osmanlı kültürünü mutfağında yaşatmak isteyenler için sarayın en özel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz aynı zamanda Osmanlı mutfağının meşhur vetrika ana yemek olarak muhteşem bir alternatif. İşte Osmanlı mutfağının en lezzetli yemeklerinden Vetrika tarifinin püf noktaları...

Vetrika, Osmanlı mutfağına ait özel lezzetlerden biridir. İftarda misafirleriniz için farklı bir yemek arayışındaysanız vetrika sizin için iyi bir alternatif olabilir.  Vetrika tarifinde hamur başrolde. Hamur, tereyağı, un ve suyu tencerede bir araya getirip pişirerek hazırlanıyor, ardından yumurtaları teker teker ekleyip mükemmel bir hamur elde ediyoruz. Şekil verip fırında pişiriyoruz ve dilediğimiz iç harçla servis ediyoruz. Hem göze hem mideye hitap eden harika bir tarif ortaya çıkıyor! Hem göze hem de mideye hitap eden vetrika tarifini haberimizde bulabilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarif, beş çaylarınızın sultanı olacak. Görüntüsüyle mest eden vetrika nasıl yapılır

VETRİKA TARİFİ:

MALZEMELER

300 gram tereyağı
400 gram kıyma
4,5 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

Tereyağını geniş bir seramik tencerede eritin. Üzerine unu ve tuzu ilave edin ve kavurmaya başlayın.

Unun rengi hafif koyu sarıya dönüp kokusu çıktığında yavaş yavaş suyu ilave edin ve hamur haline getirin.

Yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Hamur ılıdıktan sonra içine yumurtaları kırın ve hamuru yoğurmaya başlayın. Yumurtaları iyi bir şekilde hamura yedirin.

Elde ettiğiniz hamur lokma hamuru kıvamında olmalı. Hamurdan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Top şeklindeki hamurun ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.

Hamurların hepsini top haline getirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Diğer yandan, iç harcını yapmaya başlayın. Kızgın yağa kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulduktan sonra tuzunu ve dilediğiniz baharatları ilave edin.

Fırından çıkardığınız çanakların içine kıymalı harçtan doldurun.

Servis ederken sarımsaklı yoğurt hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0