En kolay ve lezzetli dana yüreği nasıl pişirilir? Dana yüreği pişirmenin püf noktaları

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan yürek, yumuşak bir şekilde pişirilerek tüketilebilir. Pek çok kişi tarafından pişirilmesi çok zor olarak bilinen yürek, belli püf noktalara uyularak kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, Dana yürek kavurma nasıl yapılır? İşte yürek kavurma tarifi...

Dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değerlere sahip olsa da kolesterol açısından fazla tüketilmemesi gerekir. Dana yüreğinin 100 gramında yaklaşık olarak 186 kalori vardır. Sakatat tüketiminde, otlaklarda beslenmiş sağlıklı hayvanlardan elde edilmiş olması önem taşır. Çünkü çiftlik hayvanlarının yemleri bu hayvanların organları başta olmak üzere etlerinin besin değerlerini de etkiler. Dana yüreğin pek çok pişirme yöntemi bulunur. Yahni, tava, kızartma bu yöntemler arasında yer alır. Fakat aralarında en çok tercih edilen pişirme yöntemi yahnidir. Yürek yapımında belirli püf noktaları bulunur. Bu püf noktaları sayesinde daha yumuşak pişirilmiş yürek yapmak mümkündür.

  • Çeşitli baharatlarla marine edilen yürek, daha lezzetli bir halde sunulabilir. Küp şeklinde kesilmiş domates ve renkli biberler etin tadının net bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Kekikten pul bibere, zeytinyağından soya sosuna kadar çeşitli malzemelerle zenginleştirilecek tariflerle harika tabaklar hazırlanabilir.
     
  • Yürek ve diğer sakatatlar pişirmeden önce yıkanmamalıdır. Yürek pişirirken istenmeyen kokuların ortaya çıkmaması için kullanılacak baharatlar özenle seçilmelidir.
     
  • Kekik, pul biber, pesto sos, zeytinyağı ve soya sosu ile yapılacak marinasyonda bekletilecek kuşbaşı şeklinde doğanmış yürek eti, harlı ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilmelidir.

Pirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi pirzola pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi pirzola pişirmenin püf noktaları

DANA YÜREĞİ KAVURMA TARİFİ:

MALZEMELER

750 gr dana yüreği ( kuş başı doğranmış )
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber ü
3 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Biraz pul biber
Biraz karabiber
Ve tuz

YAPILIŞI

Kuşbaşı doğranmış dana yüreğini iyice yıkayın suyunu süzün büyük bir tavaya alın ocağa koyun dana yüreği suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken dana yüreğinin üzerine sıvıyağı ilave edin küp küp kesilmiş kırmızı ve yeşil biberi ilave edin hafif yumuşayana kadar soteleyin ve piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin soğanlar kızarana kadar pişirin.

Soğanlar kızarınca küp küp kesilmiş domatesi ilave edin domatesler suyunu çekince biber salçasını, tuzu ve baharatları ilave edip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Sıcak sıcak yanında bol ekmekle servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0