Bubble Tea nedir ve Bubble Tea nasıl yapılır? Baloncuklu çay malzemeleri

Bubble Tea, son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de popülaritesini artıran içeceklerden biri oldu. Peki, baloncuklu çay olarak da bilinen Bubble Tea nasıl yapılır? Sıradan buzlu çayların ötesinde değişik renkleri ve tadıyla farklılık oluşturan Bubble Tea ile henüz tanışmadıysanız, buyurun tarifi!

Ülkemizde sosyal medya sayesinde, sıradan buzlu çayların pabucunu dama atma noktasına gelen bir lezzetle tanışın: Bubble Tea. 32 yıl önce ilk kez Tayvan’da popüler olan daha sonra tüm dünyaya açılan Bubble Tea adından anlayacağınız üzere minik baloncuklardan oluşan, bugüne kadar deneyimlediğinizden çok farklı bir çay. Türkiye’de İnci Çayı olarak da bilinen Bubble Tea’nın orijinalinde çay ve süt karışımı: topioka adı verilen küçük hafif sakızımsı baloncuklar bulunuyor. Tabii çay bazlı veya çeşitli aromadaki bu içeceğin tadını daha da ön plana çıkarmak için şimdiki baloncukları meyve, bal, çikolata gibi tatlarda bulmanız mümkün. "Ben çay içmem" diyen kahve severleri bile kendine bağımlı hale getiren Bubble Tea adının içeceğin içindeki baloncuklardan geldiğini düşünse de aslında Bubble Tea ismini; çalkalandıktan sonra üst tabakada oluşan kalın köpükten alıyor. Peki Bubble Tea nasıl hazırlanır?

Naneli soğuk limon nasıl yapılır? Evde naneli soğuk limon yapımıİLİŞKİLİ HABERNaneli soğuk limon nasıl yapılır? Evde naneli soğuk limon yapımı

BUBBLE TEA TARİFİ:

MALZEMELER

8 poşet çay
4 su bardağı kaynar su
3/4 su bardağı tapyoka
Tam yağlı süt (veya arzu ettiğiniz süt)

Şurup İçin;

1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Evde frappe kahve nasıl yapılır? Frappe kahve yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde frappe kahve nasıl yapılır? Frappe kahve yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

4 bardak kaynar suya çay poşetlerini koyun. Çayın oda sıcaklığına gelene kadar demlenmesini bekleyin.

Soğutma işlemini hızlandırmak için çayı buzdolabına koyabilirsiniz.

Şurubu için bir tencereye su ekleyin ve kaynamaya başlayana kadar suyu ısıtın. Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Tencereyi ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Boba incilerini pişirmek için 4 bardak suyu kaynatın ve boba incilerini ekleyin ve karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.

Boba incileri en üstte yüzünceye kadar pişirin ve ardından soğuk suyla durulayın. Pişmiş boba incilerini 4 büyük bardağa bölün.

Sonra, her bir bardağa birkaç buz küpü ekleyin. Her bir bardağa 1 bardak çay dökün.

Her bardağa 1,5 çorba kaşığı süt ve 1,5 çorba kaşığı şurup ekleyin.

Sütlü çayı karıştırın ve tadın. Zevkinize göre daha fazla süt veya şurup ekleyebilirsiniz

Afiyet olsun...

Çocuklarda A vitamini eksikliği hangi rahatsızlıklara sebep olur, nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda A vitamini eksikliği hangi rahatsızlıklara sebep olur, nasıl anlaşılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0