En kolay mantar yemeği nasıl yapılır? Mantar yemeğinin püf noktaları

Çeşitli sebzelerle ve etlerle mükemmel bir uyum yakalayan mantar başka yemeklerin yanına garnitür olarak kullanılmasıyla ünlü olsa da kalorisi düşük ve besin değeri yüksek bir besin olduğundan tek başına da sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Peki, mantar yemeği nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla mantar yemeği tarifi:

Mantar, ülkemizde en çok Marmara ve Karadeniz'de yetiştirilir. B ve C vitamini bakımından zengin olan bu besin, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde kansızlık tedavisinde de önemli bir rol oynar. Protein değeri yüksek olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.  Efsane tadının yanında aynı zamanda kolay, pratik yapımıyla da dikkat çeken mantar yemeği, hala akşama ne pişirsem diye düşünenler için harika bir kurtarıcı olabilir. Siz de bu soruyu kendinize soranlardansanız, hemen şimdi mantar yemeği hem de püf noktalarıyla karşınızda…

  • Lezzetli mantar yemeği etin her türlüsü ile çok yakışacağından dilersen yemek içinde kuşbaşı et ya da tavuk eti kullanabilirsiniz.
     
  • Servis önerisi olarak üzerine rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da ince ince doğranmış yeşil soğan ilave ederek servis edebilirsin.

En kolay mantar sote nasıl yapılır? Evde mantar sote yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mantar sote nasıl yapılır? Evde mantar sote yapmanın püf noktaları

mantar sote

mantar sote

MANTAR YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram mantar
Tereyağı
1 soğan
1 havuç
2 salçalık kırmızı biber
Domates salçası
Sıcak su
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

Mantar nasıl soyulur? Mantarın kararması nasıl önlenir, püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABERMantar nasıl soyulur? Mantarın kararması nasıl önlenir, püf noktaları nelerdir

kolay mantar yemeği

kolay mantar yemeği

YAPILIŞI

Öncelikle mantarları bol suyla yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayın.

Soğanın kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Havuç ve biberleri temizledikten sonra doğrayın.

Tereyağını tencerede eritip havuç, biber ve soğanı kavurun. Karışımın içine mantarı ekleyip kavurmaya devam edin.

Domates salçası, baharat, tuz ve çok az sıcak su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Mantar yemeğini, ev yapımı firik pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

mantar nasıl pişer

mantar nasıl pişer

MANTAR YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

  • Kullanacağınız mantarları seçerken sert olmasına ve taze kokmasına dikkat edin.
  • Mantarı temizlerken su yerine bıçak kullanabilirsiniz. Eğer suda temizleyecekseniz, pişirmeden önce mutlaka kurulayın.
  • Mantarları en az 15 dakika pişirmeniz gerekir. Pişirme işlemi için kapaklı tencere ya da tava tercih edebilirsiniz.
  • İçine koyacağınız malzemelerin harmanlanması için, yemeğinizi sık sık karıştırın.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0