En kolay domatesli pilav nasıl yapılır? Tam ölçülü domatesli pilav tarifi

Bol tereyağı ve domatesle hazırlanmış bir pirinç pilavının yerini ne tutabilir ki? Akşam yemeğinde farklı tarifler denemeyi sevenler ve tadı damaklarda iz bırakacak bir yan ürün arıyorsanız domatesli pilavı deneyebilirsiniz. Peki En kolay domatesli pilav nasıl yapılır? Tam ölçülü domatesli pilav tarifi yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Pilav her zaman sofralarımızın baş köşesinde yer alsa da özellikle yaz aylarında domatesler bollaştığında yapılan domatesli pilavın lezzeti bir başka olur. Domates en sevilen meyvelerden de biridir.  Ancak domatesli pilav yaparken su oranını ayarlamak diğer pilavlara göre biraz daha zordur. Sizin için kıvamı tam tutan enfes bir domatesli pilav tarifi hazırladık. Yanında karpuz ya da kavunla muhteşem bir öğün oluşturan domatesli pilavımızın malzemeleri ve yapılışı aşağıda. Marifetinizi göstermek ise size kalmış. Ana yemeklerin şüphesiz en iyi tamamlayıcısı olan pilav, domates tadıyla harmanlanarak daha da leziz hale geliyor. Adı domatesli pilav olan bu yemek, her yaştan insanın severek tükettiği bir lezzet.

Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERTane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Pilav yapmanın püf noktaları

DOMATESLİ PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Pirinçleri sıcak suda bekletip nişastası iyice akacak şekilde bol suyla yıkayın.

Domatesleri rendeleyin ya da robottan geçirin.

Tereyağını tencerede eritip pirinçleri kavurun.

Pirinçlerin ortası şeffaflaşınca rendelediğiniz domatesleri ve sıcak suyu tencereye ekleyin.

En kolay tereyağlı pirinç pilav nasıl yapılır? Mis gibi kokan tereyağlı pilav tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay tereyağlı pirinç pilav nasıl yapılır? Mis gibi kokan tereyağlı pilav tarifi

Tuzunu da ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav pişince üzerine kağıt havlu serip bir süre dinlendirin.

Soğumadan servis yapın. Üzerine karabiber ekebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0