Cizleme nedir ve cizleme nasıl yapılır? Cizleme tarifi için evde kolay yapımı

Trakya yöresinin olmazsa olmazı kahvaltılıklarından olan çizleme, son günlerde Sadakatsiz dizisiyle birlikte yeniden gündeme gelmişti. Diğer bir adı akıtma ya da krep olan cizleme, farklı olarak mayalı hamurla yapılıyor. İşte hafta sonu kahvaltılarınızı reçel, peynir, domateste güzelleştirecek cizleme tarifi ve evde kolay yapımı.

Son günlerde cizleme adıyla popülerlik kazanan akıtma ya da krep olarak önceden tanıdığımız bu lezzetli kahvaltılık, sabahlarınıza ve çay saatlerinize renk katmanız için iyi bir seçenek olabilir. Mayalı hamurla yapılan bir tür krep ya da akıtma diyebileceğimiz cizleme, çay saatlerinde de zevkle tüketilen bir kahvaltılıktır. Sizin için ister reçelle ister peynirle birleştirebileceğiniz, ama her türlü afiyetle yiyeceğiniz bir cizleme tarifi hazırladık. 

  • Aktif kuru maya yerine 2-3 gram instant maya veya 10 gram yaş maya kullanabilirsiniz. Unu çok fazla koyarsanız tavada yayılmasına engel olabilir, bu sebeple sıvı-katı malzeme oranını değiştirmeden uygulamanızı öneririz. Un oranı fazla olursa daha kalın, sıvı oranı daha fazla olursa daha ince ve dantelimsi bir dokusu olacaktır.

 

En kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır? Evde nefis akıtma tarifinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır? Evde nefis akıtma tarifinin püf noktaları

CİZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

En kolay krep nasıl yapılır? Yoğurtlu krep tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay krep nasıl yapılır? Yoğurtlu krep tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle, mayayı ılık suya karıştırıp aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletin.

Maya aktifleşirken diğer yandan derin bir kaseye yumurtayı ve sütü alın.

Mayalı suyu da ekleyip güzelce çırpın.

Unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Akışkan bir kıvama gelen hamurunuzu yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalandırın.

Pişirmeden önce yeniden karıştırdığınız hamuru kepçe yardımıyla tavaya ince ince döküp yayın.

Her iki tarafını da ikişer dakika pişirdiğiniz cizlemeleri geniş bir tabağa alın.

Dilediğiniz malzemeler eşliğinde soğutmadan servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0