Dondurma külahı neyden yapılıyor? En kolay dondurma külahı nasıl yapılır?

Birbirinden ayrı düşünülemeyen dondurma ve külah ikilisinin mevsimi geldi. En merak edilen sorulardan biride dondurma külahının nasıl yapıldığı oluyor. Sizler için merak edilen bu sorunun yanıtı olduk. Evde en kolay dondurma külahı nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dondurma külahı olmadan dondurma tadını alamayanlar, marketlerden aldıkları dondurmaları, evinde yapacakları dondurma külahlarına aktararak o nostaljik lezzeti ve anı tekrardan yaşayabilirler!  Rengarenk ve değişik aromalardaki onlarca dondurma çeşidine hangimiz hayır diyebiliyoruz ki? Hele bir de dondurma, ev yapımı külahın tadı ile birleştiğinde ortaya çıkan lezzet dayanılmaz. Üstelik sanılanın aksine evde dondurma külahı yapımı oldukça kolay. 

En kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktaları

Yenilebilir bir kap görevi gören dondurma külahı yapımı fikri ise ilk defa 1896 senesinde New Jersey'de yaşayan ve bir İtalyan göçmeni olan İtalo Marcioni tarafından icat ediliyor. Marcioni, 1903 senesinde kornet külah patentini tescil ettirerek ürünü kendi himayesine alıyor. Dondurmanın sıcakla temas etmesi durumunda kolayca eriyen bir yiyecek olması üzerine kolay yenmesini sağlamak üzere düşünülmüş aslında.

  • Tost Makinesinde Dondurma Külahı
  • Külah yapımı için hazırladığınız hamuru tost makinesine daire olacak şekilde ve ince bir formla dökün. Kızarana kadar iki tarafını da pişirip sıcakken şekil verin.
  • Tavada Külah Yapımı
  • Külah yapımı için hazırladığınız hamuru önceden ısıttığınız tavaya daire olacak şekilde ve ince bir formla dökün. Kızarana kadar iki tarafını da pişirip sıcakken şekil verin.

En kolay çilekli dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çilekli dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifinin püf noktaları

çikolatalı Dondurma

çikolatalı Dondurma

DONDURMA KÜLAHI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
100 gram şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
150 ml su
250 gram un

Dondurma külahı

Dondurma külahı

YAPILIŞI

Şeker ile yumurtaları iyice çırpın. Sonra sırası ile diğer malzemeleri koyup çırpmaya devam edin.

Kornet pişirici makinenize bir kaşık hamurunuzdan koyup makineyi kapatın. Hamurun yayılması için hafifçe bastırın.

En kolay dondurma kızartması nasıl yapılır? Enfes dondurma kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay dondurma kızartması nasıl yapılır? Enfes dondurma kızartması tarifi

dondurma çeşiteri

dondurma çeşiteri

Külah hamurunuz pişene kadar bekleyin ve pişince açıp hemen külah şekli verin. Külah şeklini hamur sıcak iken verin.

Yoksa hamur çabucak sertleşip kırılıyor. Külahlar soğuduktan sonra dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0