Çiçek soğan nedir ve çiçek soğan nasıl yapılır? Tam kıvamında çiçek soğan tarifi

ABD'nin sevilen atıştırmalıklarından biri olan çiçek soğan, soğan çiçeği adıyla da bilinen nefis bir atıştırmalık. Peki, çiçek soğan nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız çiçek soğan tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Soğan çiçeği ya da çiçek soğan, ABD’de doğup ülkemizde de yaygınlaşmış bir tür atıştırmalık. Özellikle burger gibi sokak lezzetlerinin yanına yakışan soğan çiçeği için soğan halkasının daha kolay ve daha güzel görünen hali demek de mümkün.   Altın sarısı rengi, çıtır görüntüsü ve eşsiz lezzetiyle sofraların yeni misafiri çiçek soğan tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir aperatif. Baharatlanmış, kıtır kaplanmış ve daha sonra derin yağda kızartılmış havalandırılmış bir soğan için ihtiyacınız olanlar oldukça basit.

Soğan çiçeği yapmak isteyenler, "Çiçek soğan nasıl yapılır, soğan çiçeği malzemeleri nelerdir?" araştırıyor.

Soğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSoğan turşusu nasıl yapılır? Evde soğan turşusu yapmanın püf noktaları

ÇİÇEK SOĞAN TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet beyaz soğan
2 adet yumurta
250 mililitre süt
200 gram un
1 çay bardağı nişasta
4 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
2 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Osmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifiİLİŞKİLİ HABEROsmanlı usulü soğanlama tarifi nasıl yapılır? Muhteşem soğanlama tarifi

YAPILIŞI

Şeklinin düzgün olması için en büyük ve düzgün şekilli soğanları kullanın.

Tepesini kesip kabuklarını soyun ancak kökünü ayırmayın.

Soğanı ters yüz edip kökü üstte kalacak şekilde kesme tahtasına yerleştirin.

Kökten 1 santimetre kalacak şekilde soğanı dik, yatay ve diyagonal olmak üzere dört kez kesip 8 parçaya bölün. (Soğanınız yeterince büyükse 12 ya da 16 parça da kesebilirsiniz.)

Yeniden kaldırıp kökü alta gelecek şekilde tahtanın üzerine hafifçe atın ve parçaların çiçek gibi açılmasını sağlayın. (Soğanı buzlu suya koyarsanız daha kolay açılır.)

Diğer yanda un, nişasta, ekmek kırıntısı, tuz, sarımsak ve baharatları güzelce karıştırın.

Yumurtayı ve sütü de ayrı bir yerde çırpın.

Sıvı yağı derin bir tencerede ısıtmaya başlayın.

Açılan soğanı kurulayıp önce unlu sonra yumurtalı sonra tekrar unlu karışıma bulayın. Buladığınız malzemelerin soğan parçaları arasına güzelce girdiğinden emin olun.

Güzelce kapladığınız soğanı bir kevgir yardımıyla yağa alın ve tencerenin ortasında tutarak kızartın.

Kızaran soğanı yağdan alıp kağıt havlunun üzerinde fazla yağını çektirin.

Sarımsaklı yoğurt, hardal sos ya da haydari gibi soslarlar servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0