Hürrem Sultan kahvesi nedir ve nasıl yapılır? Evde Hürrem Sultan kahvesi tarifi

Meşhur Hürrem Sultan kahvesi gündemden düşmüyor. Türk kahvesini çok ağır bulanlar için muhteşem bir seçenek olabilecek Hürrem Sultan kahvesi nedir ve nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizin detaylarında.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Anlatılan hikayeye göre Hürrem Sultan, Türk kahvesini ilk defa tattığında kahveyi çok sert bulmuş. Bu sert tadın damak tadına daha uygun olması için, kahveyi Türk lokumu eşliğinde tüketmeye başlamış. Hatta bu lezzeti daha da ileri taşıyarak, lokumu cezvede eritip eriyen lokumu kahvenin içine döktürmüş. Sadece lokumla da olmayacağına karar veren Hürrem Sultan, kahveye parçalanmış kuru kayısı, kuru incir gibi meyveler, tarçın ve çikolata ilave ettirerek kendine has bir kahve oluşturmuş. Adı da gel zaman git zaman Hürrem Sultan kahvesi olarak kalmış. Peki Hürrem Sultan kahvesi nasıl yapılır?

Portakallı Türk kahvesi nasıl yapılır? Portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesiİLİŞKİLİ HABERPortakallı Türk kahvesi nasıl yapılır? Portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesi

HÜRREM SULTAN KAHVESİ:

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
2 adet küçük güllü lokum
1 adet kuru kayısı
1 adet kuru incir
Çeyrek çay kaşığı tarçın
1 küçük parça bitter çikolata
1 fincan Su veya Süt

YAPILIŞI

Öncelikle kuru meyveleri küçük küçük doğrayın.

Ardından bir cezve içine süt, kahve, lokum, kayısı parçaları, incir parçaları, çikolata ve tarçını ekleyip 15 - 20 saniye kadar tahta kaşıkla karıştırın.

Karıştırdıktan sonra cezveyi ocağa alın. Ortalama 4 dakika da 2 taşım kaynatılan bol köpüklü kahveyi, fincana dökerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0