Erik tavası nasıl yapılır? En kolay erik tavası tarifi

Gaziantep'in saymakla bitmeyen yöresel tatlarından "erik tavası" adeta son günlerin en çok araştırılanları arasına girdi. Taze sarımsak ve kuzu eti ile yapılan erik tavası, görüntüsü ve lezzetiyle turistlerin de ilgisini çekiyor. Peki erik tavası nasıl yapılır? En kolay erik tavası tarifi:

Kimilerinin tuzlayarak yemeği sevdiği, düşük kalori değeriyle de diyet listelerinin vazgeçilmez meyvelerinden olan eriği hiç böyle denediniz mi? Gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli kazan yemekleri arasında bulunan "erik tavası", mayhoş tadıyla ilkbahar aylarında sofralarda yer buluyor. İşte lezzetine doyamayacağınız erik tavası tarifi. Yeşil güzellik yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden erik yaz sofralarınızı şenlendirecek.

ERİK TAVALISI

ERİK TAVALISI

ERİK TAVASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gr kuşbaşı kuzu eti 
1 çay bardağı zeytinyağı  
2 çorba kaşığı biber salçası  
1 adet orta boy soğan 
2 baş taze diş sarımsak  
500 g ekşi (yeşil) erik  
Tuz 
Karabiber

ERİK TAVALISI TARİFİ

ERİK TAVALISI TARİFİ

YAPILIŞI

Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alıp üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler suyunu tamamen çekince zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin.

Temizlediğiniz sarımsakları ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin. Ocaktan alarak yeşil erikleri ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız karışımı bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika bekletin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0