Madımak otu nasıl pişirilir? Bulgurlu madımak yemeği nasıl yapılır?

Kuzukulağıgiller familyasına ait olan otsu bitki olarak bilinen madımağın yemeğini mutlaka denemelisiniz. Sağlık açısından oldukça faydalı olan madımak otunu pazarlarda bulabilirsiniz. Peki madımak otu nasıl pişirilir? Bulgurlu madımak yemeği nasıl yapılır? İşte sorunun yanıtı.

Şifalı bitkilerden biri olan madımak otu, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile bilinir. İçerisinde E, C ve A vitamini yüksek miktarda bulunur. Aynı zamanda B grubu vitaminlerini de yapısında barındırır. Demir, fosfor ve kalsiyum mineralleri açısından da zengin bir bitki olan madımak otu, mem lifli hem de enerji verici bir besindir. Türkiye'de birçok bölgesinde özellikle de Yozgat, Sivas, Çorum, Tokat ve Gümüşhane illerinde sıklıkla bulunan madımak otu, ekşimsi bir tada sahiptir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olduğundan dolayı çeşitli sulu yemeklerde, hamur işlerinde sıklıkla kullanılır. Bugün sizlere madımak yemeğinin tarifini en kolay haliyle pişiriyoruz. 

Vücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERVücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?

  • MADIMAK YEMEĞİ PÜF NOKTALARI

Anadolu’muzun en lezzetli yemeklerinden biri olan madımak yemeğini pişirirken kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Ayrıca madımakları olabildikçe ince doğramalısınız. Dokulu bir sebze olduğu için çiğnemesi zor olabilir aksi takdirde.

MADIMAK YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilogram madımak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı bulgur
Tuz
Pulbiber

Üzeri için;

Yoğurt

YAPILIŞI

Madımakları ayıklayıp yıkanarak ince ince kıyın.

Kuru soğan ve sarımsakları ince yemeklik doğrayın. Tencereye alıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.

Ardından salçası, tuzu, baharatlarını ekleyerek karıştırın. Madımakları ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun.

Daha sonra bulguru ilave edip bol miktarda sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0