Peynirli üçgen börek nasıl yapılır? İşte kokusu evinizi saracak üçgen börek tarifi

Yapımı oldukça basit ve çeşit çeşit iç harcıyla da hazırlayabileceğiniz üçgen şeklindeki bir börekle karşınızdayız. Peki muska böreği olarak da bilinen üçgen börek nasıl yapılır? İşte kokusu evinizi saracak peynirli üçgen börek tarifinin detayları... Şimdiden afiyet olsun!

Sabah kahvaltısında ya da çat kapı gelen misafirinize hızlı, pratik ve nefis bir börek hazırlamak kurtarıcınız olabilir. Yapımı oldukça basit olan ve içini zevkinize göre hazırladığınız nefis harçla parmakları ısırtabilirsiniz. Mercimekli, patatesli, sebzeli, kıymalı ya da peynirli olarak tercih edeceğiniz böreğin harcı, hazır yufka ile buluştuğu zaman lezzetine lezzet katacağından şüphemiz yok. Üstelik yapımının oldukça pratik olduğu üçgen börek ise fırsat buldukça yapılıp buzdolabında muhafaza edilebilir. Dar zamanların kurtarıcısı olan ve çat kapı gelen misafirler için sofranızın yıldızı olacak "Peynirli börek nasıl yapılır?" sorusunu duyar gibiyiz. İşte kokusu evinizi saracak olan pratik ve lezzetli muska böreğinin tarifi...

En kolay soğanlı börek nasıl yapılır? Soğanlı börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay soğanlı börek nasıl yapılır? Soğanlı börek tarifi

Peynirli üçgen börek tarifi

Peynirli üçgen börek tarifi

PEYNİRLİ ÜÇGEN BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (1 tanesi üzeri için )
3 yemek kaşığı su
250 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Çörek otu

Leziz kestaneli börek tarifi! Kestaneli börek nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLeziz kestaneli börek tarifi! Kestaneli börek nasıl yapılır?

Muska şeklinde peynirli börek tarihi

Muska şeklinde peynirli börek tarihi

En kolay balkabaklı börek nasıl yapılır? Pratik kabaklı börek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay balkabaklı börek nasıl yapılır? Pratik kabaklı börek tarifi

YAPILIŞI:

Her damağa uygun olan muska olarak da bilinen peynirli üçgen börek tarifine ilk olarak sos yapımıyla başlayın. Bunun için uygun bir kabın içine; 

  • Yumurta 
  • Sıvıyağ 
  • Süt 
  • Su 

Ürünlerini koyup güzelce çırpın. Hazır olan ürünleri köşeye alıp yeni bir kabın içinde lor peynirini tercihe göre ince ince kıyılmış maydanozları harmanlayın.

Hazır yufkanın birini tezgahın üzerine serin.

Üçgen böreğin yapılış şekli

Üçgen böreğin yapılış şekli

Hazırlayıp köşeye koyduğunuz sosu açtığınız yufkanın bütün köşelerine fırça yardımıyla sürün.

Daha sonra hazırladığınız iç harcı görselde gösterilen şekilde 4-5 cm enliğinde şeritler halinde kestikten sonra yufkanın uç kısmına harcı koyarak muska şeklinde katlayın.

Bütün yufkalara sırayla bu şekli uyguladıktan sonra uç kısmını suya batırıp ya da fırçayla yağlayıp sarma işlemini tamamlayın. 

180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar 40-45 dakika pişirin ve bu süre zarfında ara ara böreğinizi kontrol etmeyi unutmayın! 

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0