Sıkılmış limonun kabuğuyla neler yapılabilir? Limon kabuğunu sakın çöpe atmayın!

Yemeklerin ve içeceklerin vazgeçilmez tatlandırıcısı olan limon, birçok açıdan mutfakların vazgeçilmez besini. Suyunu kullandıktan sonra limon kabuğuyla neler yapılabilir diye hiç düşündünüz mü? İşte sıkılmış limon kabuğunu çöpe atmak yerine atıksız yaşama katkı sağlayabileceğiniz şahane yöntemleri sizin için derledik. Peki limon kabukları nasıl değerlendirilir? Limon kabuğuyla neler yapılabilir?

Her mevsim mutfağımızın yıldızı olarak yerini alan limon, dünyanın en yönlü meyvelerinden biridir. Salatalarda, yemeklerde hatta içeceklerde bile tercih edilen limon, tatlandırıcı bileşen olarak da değerlendiriliyor. Sağlık konusunda da oldukça faydalı olan limon, suyu çıkarıldıktan sonra kullanılmaz hale geldiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Peki size limon kabuklarını çöpe atmak yerine dönüştürebileceğinizi söylesek? Çekirdeğinden kabuğuna kadar antioksidan açısından zengin olan ve yüksek C vitamini içeren limon meyvesinin kabuklarının birçok kullanım yöntemi bulunuyor. İşte limon kabuklarını atmadan mutfağın birbirinden farklı alanlarında kullanabileceğiniz püf noktalar.

Limon kabuğunun faydaları nelerdir? Limonu kabuğuyla beraber yerseniz...İLİŞKİLİ HABERLimon kabuğunun faydaları nelerdir? Limonu kabuğuyla beraber yerseniz...

LİMON KABUKLARIYLA NELER YAPILABİLİR?

Limon kabuğu

Limon kabuğu

  • NEFES TAZELEYİCİ:

Limon kabuğu

Limon kabuğu

Güne başlarken ya da ağzınızda oluşan acı tatları yok etmek için şahane yöntemlerden biri de limon kabuğu çiğnemek. Sarı kabuğun altındaki yumuşak ve beyaz kısmını ayırıp sakız gibi çiğneyebilir, nefesinizi tazeleyebilirsiniz.

  • ŞEKERLEME YÖNTEMİ:

Limon kabuğuyla neler yapılabilir

Limon kabuğuyla neler yapılabilir

Evinizde yapacağınız doğal yöntemlerden biri de limon kabuklarından şekerleme yapmak. Uzun bir süre muhafaza edebileceğiniz bu yöntem en sevdiğiniz atıştırmalık olma konusunda zirveyi oynayabilir.

  • YEMEK ÇEŞNİSİ:

limon kabuğu

limon kabuğu

Suyuyla yemekleri lezzetlendiren limon, şimdide kabuğuyla aroma vermek için şahane bir görev görüyor. Çeşni şeklinde hazırlayacağınız bu ürün; kurutulmuş limon kabuğu, karabiber ve tuzu birlikte öğütün ve yeterli miktarda salatanıza, yemeklerinize katın. Lezzetine inanamayacaksınız!

  • İÇECEK AROMASI:

Kurutulan limon kabuklarının bir diğer adresi ise içecekler... Limonu kabuğundan iyice ayırdıktan sonra kurutulmaya bırakılır ve tercihe göre çayınıza isterseniz ferahlamak için hazırladığınız soğuk içeceğin içine atarak farklı bir aroma elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun, yöntemleri denedikten sonra yorumlara düşüncelerinizi bırakmayı unutmayın!

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0