Kuru fasulye ıslatmadan nasıl yapılır? Islatmadan etli kuru fasulye nasıl kolay pişer?

Bir gece önceden ıslatılan kuru fasulyenin, ıslatılmadan da pişirilebileceğini söylesek? İşte ıslatılmasa bile kolay pişirilmesinden asla ödün vermeyen kuru fasulyenin tarifini sizler için derledik. Peki kuru fasulye ıslatmadan nasıl yapılır? Islatmadan etli kuru fasulye nasıl kolay pişer?

Yöreden yöreye farklılık gösteren ama tek bir noktada bir gece önceden ıslatılmasıyla  ortak tarifte birleşen fasulye yemeği, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Etli, sucuklu ve sade olarak pişirilen kuru fasulye ana öğünlerde sıklıkla tercih edilir. Baklagillerden biri olan kuru fasulye, bir gece önceden suda bekletilmesi gerektiğiyle biliniyor. Yasemin.com olarak bu tarifi yanıtlıyoruz. Sizlere bir gece önceden suya koymayı unuttuğunuz için yapmaktan vazgeçtiğiniz kuru fasulyenin aynı gün içinde lezzetli bir şekilde pişirmenin yollarını vereceğiz. Bu yöntem sayesinde hem daha pratik hem de ıslatmayı unuttuğunuz da kurtarıcı bir tarif olacak. Bu tarif sayesinde vazgeçilen kuru fasulye yapımının rafa kalkacağının garantisini veriyoruz. O zaman günü kurtaracak olan kuru fasulye tarifi gelsin...

En kolay kuru fasulye nasıl yapılır? Kuru fasulye kaç saatte pişer ve püf noktaları neler?İLİŞKİLİ HABEREn kolay kuru fasulye nasıl yapılır? Kuru fasulye kaç saatte pişer ve püf noktaları neler?

Kuru fasulye yemeği tarifi

Kuru fasulye yemeği tarifi

GECE ISLATMADAN ETLİ KURU FASULYE TARİFİ:
MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye
7 su bardağı su
1 orta boy kuru soğan
300 gram kuşbaşı et
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
 

ıslatılmadan etli kuru fasulye yapımı

ıslatılmadan etli kuru fasulye yapımı

YAPILIŞI

İlk olarak kuru fasulyelerimizi güzelce yıkayın

İki su bardağı yıkanmış kuru fasulyeyi düdüklüye koyduktan sonra üzerine 5 su bardağı su ilave edin. Havası çıktıktan sonra 25 dakika pişirin

Sıvı yağı ve kuşbaşı etleri tavaya alın ve suyu çekilinceye dek pişirmeye devam edin

Etler suyunu çekince yemeklik doğradığınız kuru soğanı da ilave edin Bir süre kavurduktan sonra iki yemek kaşığı domates salçası katın.

Kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye tarifi

2 dakika daha kavurun ve yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte suyunun çekilmesini sağlayın

Kuru fasulyeler 25 dakika boyunca düdüklüde piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve kuşbaşı etleri ilave edin.

Daha sonra kalan 1,5 su bardağı suyu eklin. Tuzu ve baharatları da attıktan sonra tencereyi kapatabilirsiniz.

Havası çıktıktan sonra 25 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Islatma derdinden kurtaran kuru fasulye tarifimiz işte bu kadar

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0