Pazı nedir? Kale bitkisi nedir? Kale ve pazı arasındaki fark nedir? Yeşillik yiyenler buraya!

Yeşillik tüketmeyi sevenler, sizler için birbirine çok benzeyen kale ve pazı arasındaki farkı anlatacağız. Son yıllarda popülerliği artan pazı ve Kale bitkisi nedir? Kale ve pazı arasındaki fark nedir? Gelin hep birlikte bakalım.

Yeşillik yemeyi sevenler ve birbirine ikiz gibi benzeyen yenilebilir bitkiler... Son yıllarda popülerliği gittikçe artmaktadır. Yemeklerde, salatalarda ya da sandviçlerde kullandığımız yenilebilir olan yeşillik, dışarıda yemek yerken, marketinizin manav kısmında ve daha birçok yerde çeşit çeşit görmeniz mümkün. Bizde bugün sizlere son yıllarda adlarını sıkça duyduğumuz kale ve pazı bitkisini anlatacağız. Sağlık açısında yenilmesi sıkça önerilen kale ve pazı bitkileri; görünüş olarak birbirine benzerlik gösterse de tat, koku ve hazırlık bakımından farklılık göstermektedir. Bir tarafta kendine özgü acı tadıyla kale bitkisi diğer tarafta lahanadan daha hafif bir tada sahip pazı bitkisi...  Kale bitkisi mi yoksa pazı mı seçeneklerine karar vermek ise sizin kişisel ağız tadınıza bağlı. O zaman vakit kaybetmeden pazı ve kale bitkisinin ne gibi farklılıkları ve kale ve pazı bitkisi nedir gelin birlikte inceleyelim.

Kale ve Pazı arasındaki fark nedir

Kale ve Pazı arasındaki fark nedir

KALE BİTKİSİ NEDİR?

Kale bitkisi, yenilebilir yaprakları için yetiştirilen bir grup lahana çeşidine aittir. Kıvırcık lahana, kale otu ve kale lahanası isimleriyle de bilinir. Koyu yeşil renkleri olan ve kalın bir yapıya sahiptir. Kıvırcık ve süslü gözüken yapısıyla,  Brassica ailesine aittir. A vitamini, C vitamini, kalsiyum ve demir gibi vitaminlerle dolu bir besindir. Kendine özgü olan acı bir tada sahiptir. Ayrıyeten kale bitkisi, Amerika’da yapılan bir araştırmada dünyanın en sağlıklı sebzesi seçilmiştir.

Kale bitkisi

Kale bitkisi

PAZI NEDİR?

Pazı, yapraklarının büyük olmasıyla bilinen ve ıspanağa benzeyen bitkidir. Bol vitaminli oluşu besleyici ve sindirim alanında kolaylık sağlamaktadır. Amaranthaceae familyasına ait olan pazı, A, C ve K vitaminlerini içermektedir. Magnezyum ve potasyum gibi mineralleri de bünyesinde barındıran bir kaynaktır. Derin, parlak yeşil ve büyük yapraklara sahiptir. Genellikle kırmızı, sarı veya turuncu olabilen saplarından ayrılarak pişirilir. Pazı, kale bitkisine oranla daha az acı ve biraz tatlı bir tada sahiptir. Dokusu narin ve yumuşak olan pazı çorbadan kızartmaya kadar çeşitli yemeklerde tüketilmektedir.

pazı bitkisi

pazı bitkisi

KALE VE PAZI ARASINDAKİ FARK?

Daha acı ve güçlü bir tada sahip olan kale pazı ya oranla daha az tercih edilmektedir. Pazı ise daha hafif, daha tatlı ve tadı daha kolay olan bir tada sahiptir.

Kale K vitamini ve C vitamini açısından yüksek bir besinken pazı ise A vitamini açısından daha yüksektir.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0