Poşe yumurta nasıl pişirilir? İşte poşe yumurta pişirme teknikleri

Poşe yumurta özel kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Poşe yumurtanın içinin akışkan dışının sert bir tabakaya bürünmesi diğer yumurta çeşitlerinden ayıran en büyük özelliğidir. Şimdi size oldukça lezzetli olan Poşe yumurta yapımının püf noktalarını vereceğiz.

Oldukça hassas şekilde pişirilen poşe yumurta, son zamanların en popüler yumurta pişirme yöntemlerinden biri oluyor. İsimi farklı anılsa da Türk mutfağında çılbır olarak anılıyor.  Fakat şimdilerde ise spor yapanların ve sağlıklı beslenmek için harekete geçenlerin gözdesi. Yağsız bir şekilde suyun içinde pişirilen poşe yumurta, içinin pişmemesi nedeniyle oldukça hassas oluyor.

Poşe yumurta

Poşe yumurta

Görüntüsünün son derece gösterişli olması nedeniyle sandviçlerin ya da çeşitli yemeklerin üzerine süs olarak dokunuşta da bulunuyor. Kabuksuz bir şekilde pişirilen poşe yumurtanın kıvamında pişirmek ise oldukça zor. Bizde sizler için poşe yumurtanın püf noktalarını vereceğiz.

POŞE YUMURTA NASIL PİŞİRİLİR

Poşe yumurta pişirmenin en önemli tekniklerinden birisi su hazırlandıktan sonra yumurtayı önce küçük bir kaseye kırılmasıdır.

Daha sonra su hafif kaynama belirtisi gösterdiğinde bir kaşıkla suya dairesel hareketler çizip küçük bir girdap oluşturulmalı.

Kaseye kırdığınız yumurtayı oluşturduğunuz girdabın içine bırakmak.poşe yumurta

poşe yumurta

Poşe yumurtayı suyun içinden almak için  delikli kaşık veya kevgir kullanmayı ihmal etmeyin.

Poşe yumurtanın pişmesini suyun içinden almak için belirli bir zaman yoktur. Sadece tecrübeyle alakalıdır.

Fakat poşe yumurtanın  sarısı tam anlamıyla akışkan ve beyazı yumuşak bir şekilde istiyorsanız 3 dakika; biraz daha sert istiyorsanız bu süre 4 dakika olarak yeterli olacaktır.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0