Yoğurt aşı nasıl yapılır? Hatay'ın meşhur yoğurt aşı çorbası tarifi

Hatay'a özgü olan ama günümüzde şehir şehir sofralarda ağırlanan yoğurt aşı çorbası son zamanların en sık tercih edilen tariflerinden biri. Sevilerek tüketilen ve mayhoş tadı ile damaklarda enfes bir lezzet bırakan meşhur yoğurt aşı çorbası, tarifi ve nasıl yapıldığı yazımızın detaylarında yer alıyor. Hadi gelin birlikte yoğurt aşı nasıl yapılır bakalım.

Sofralarımıza gelen ve günün yorgunluğunu alan sıcak çorbaya kimse hayır diyemez. Biz de bugün sizlere yöresel bir çorba tarifiyle geldik. Hatay ilimize ait yoğurt aşı çorbasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaya hazırız. Lezzetiyle sınır aşan yoğurt aşı çorbası, geçmiş kuşaklardan günümüz sofralarına kadar taşınmıştır. Yapımı ve içerisindeki malzemeleriyle dikkat çeken yoğurt aşı çorbası tercihleriniz arasına girecek. 7'den 70'e severek tüketilen yoğurt aşı çorbası, sağlıklı çorbalar arasında yer alıyor. Çocuklarınız içinde gönül rahatlığıyla içireceğiniz yoğurt aşı çorbası; kıyma, pirinç, nohut ve yoğurt gibi sağlıklı malzemelerle bir araya geliyor. 30 dakika da hazırlanan Hatay'a özgü yoğurt aşı çorbası için tarifimize geçelim.

Yoğurt aşı çorbası

Yoğurt aşı çorbası

En kolay ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbasının püf noktaları

YOĞURT AŞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1/2 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su

Köftesi için;

125 gram köftelik kıyma
1/4 su bardağı su
20 gram köfte harcı
100 gram içyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı kırmızı biber

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı kuru nane
;1 tatlı kaşığı tereyağı

Hatay

Hatay

En kolay Hanımağa çorbası tarifi! Hanımağa çorbasının içinde ne var?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Hanımağa çorbası tarifi! Hanımağa çorbasının içinde ne var?

YAPILIŞI

Köftesi için köfte harcı, su ve kıymayı bir kaba alıp yoğurun.

İçyağı kuru nane ve kırmızı biberle makinede çekin ya da havanda dövün.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parça koparın.

Serçeparmağınız yardımıyla bu köftelerin içlerini içliköfte yapar gibi oyun ve bir kaşık yardımıyla iç yağlı harçla doldurun.

Daha sonra köftelerin ağzını iyice kapatıp mekik şekli verin.

yoğurt aşı çorbası

yoğurt aşı çorbası

5 su bardağını bir tencereye alın.

Su kaynayınca içerisine yıkanmış pirinçleri ilave edin.

Daha sonra tuzlu yoğurdu da katın ve sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca pişirmeyi sürdürün.

Bu işlem tamamlandıktan sonra tereyağını bir tavada alıp eritin, kuru naneyi ekleyip yağı hafifçe kızdırın.

Naneli yağı tencereye aktarıp karıştırın. Daha sonra çorbanızı sıcak sıcak servis edip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

lezzet 11 ay önce

Maraş lıyım.17 yılım Hatay da geçti.Bana kötü olan bir tek lezzetini gösteremezsiniz.Hataylılar Türk-Arap sentezlemesi yemekler üretiyorlar.