Türk Mutfağı haftası başladı! 81 ilde ve yurt dışında etkinlikler düzenlecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" başladı. 81 ilde ve yurt dışı temsilciliklerde etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" başladı. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerin teması, "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" olarak belirlendi. Etkinliklerde Medeniyetler şehri Hatay mutfağı da dünyaya tanıtılacak. 

HatayİLİŞKİLİ HABERHatay'ın meşhur yemekleri nelerdir? Hatay'da ne yenir?

Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleşen tanıtım birçok dijital proje de hayata geçirilecek. Sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir tariflerin hazırlandığı platformda Türk şeflerle çevrim içi Türk mutfağı atölyeleri düzenlenecek. Tarif videoları çekilerek dijital kanallarda paylaşılacak. Türk Mutfağı'nı tanıtıcı etkinlik yapılacak. Emine Erdoğan'ın himayesinde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı da kaynakça olarak konumlandırıldı. "Türk Mutfağı Haftası", 27 Mayıs'ta sona erecek.

EMİNE ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM GELDİ

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından Türk Mutfağı Haftası payalaşımında bulundu.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0