Bocuse d’Or 2023 dünya finalinin ilk ve tek Türk sponsoru Güral Porselen oldu!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bocuse d’Or Türkiye seçmelerinin Tabak Sponsoru Güral Porselen oldu. ilk ve tek Türk sponsoru olan Güral Porselen, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek şeflere desteğini sürdürdü.

Türkiye ekonomisine ve istihdama katkılarıyla birlikte, üç yıl üst üste ihracat şampiyonluğu unvanını kazanan Güral Porselen, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Güral Porselen, gastronominin güncel trendlerini desteklemeyi amaçlayan Bocuse d’Or yarışmasının 2023 Türkiye elemelerinde yarışan şeflerin sunumlarına özel tasarım tabaklarıyla imza attı.

 Bocuse d’Or Türkiye seçmeleri

Bocuse d’Or Türkiye seçmeleri

Bocuse d’Or Türkiye Akademi tarafından 21 Haziran Çarşamba günü Gastronometro’da 2023 Türkiye seçmeleri gerçekleştirildi. Duayen şeflerin jüri olarak yer aldığı yarışmada Güral Porselen imzalı, balık ve et servisine özel tasarlanmış tabaklar, yarışmacı şeflerin şık sunumlarına ev sahipliği yaptı. Jüri ve Bocuse d’Or Türkiye Akademi üyeleriyle birlikte, yarışan takımların üyelerine Bocuse d’Or Türkiye Elemeleri Tabak Sponsoru Güral Porselen’in özel tasarım tabakları hediye edildi.

İLK 10 ŞEF ARASINDA YER ALDI

Türkiye finalini kazanan başarılı şef Emre İnanır ve takımı oldu. Şef Emre İnanır ve ekibi, 19 - 20 Mart 2024'te Norveç’te düzenlenecek Avrupa seçmelerinde Türkiye’yi temsil edecek. Şef İnanır, Norveç’te ilk 10 şef arasında yer almayı ve sonrasında Lyon’da gerçekleşecek dünya finaline katılarak başarıyla dönmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Güral Porselen’in 1989’dan beri kusursuz porselen üretmek için var gücüyle çalıştığını söyleyen Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral; 22-23 Ocak 2023'te Sirha Lyon'da gerçekleşen global anlamda şef yarışmalarının şampiyonlar ligi olan Bocuse d'Or yarışmasının premium sponsoru olarak yer aldıktan sonra 2025 yılı finaline giden yolda Bocuse d'Or Türkiye seçmeleri sponsoru olarak desteklerini devam ettirdiklerini ve gastronomi dünyasının Oscar’ı sayılan Bocuse d’Or‘un bugüne dek ilk ve tek Türk markası olarak sponsoru olmanın Türkiye'yi temsil açısından büyük bir gurur olduğunu ifade etti. 

 Tabak Sponsoru Güral Porselen oldu.

Tabak Sponsoru Güral Porselen oldu.

Güral; ''Bugün sadece bir gastronomi yarışmasından daha fazlası olan Bocuse d'Or, tutku, teknik ve yaratıcılığın büyük şeflerce öne çıkarıldığı bir laboratuvar, bir yetenek kuluçka merkezi. Şefler için uluslararası arenada eşsiz bir sıçrama tahtası. Ülkemizin turizm gelirleri ve ihracatını artırmasında gastronomi sektörü en önemli fırsat noktalarından biri. Gıda, ekipman ve HoReCa sektörüne yönelik tüm ürünlerin ihracatını artırmak adına gereken bağlantıları sunmasının yanı sıra, uluslararası bir networkün parçası olması açısından bu tarz girişimlerde var olmak bize güç veriyor'' ifadelerini kullandı.

Türkler ve Yunanlar arasındaki tartışma yeniden alevlendi!

İLİŞKİLİ HABER

Türkler ve Yunanlar arasındaki tartışma yeniden alevlendi!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0