Özbek usulü palov nasıl yapılır? MasterChef'te gündeme gelen pilav tarifi

Adını sıklıkla duyduğumuz ve Özbeklere ait olan "Palov" ya da "Pilav" olarak adlandırılan tarihi bir Özbek yemeğidir. MasterChef'te gündeme gelen Özbek pilavı ise görüntüsü ile dikkat çeken pilavlar arasına girdi. Sizler için bu tarifte, geleneksel Özbek pilavı yemeğinin nasıl yapıldığını yazdık. Hadi gelin birlikte MasterChef'te gündem olan Özbek pilavı tarifine bakalım.

Özbekistan'ın ulusal yemeği olarak kabul edilen ve "Palov" adıyla da anılan Özbek pilavı, ülke genelinde sık tüketilen bir çeşit yemektir. Hazırlanması oldukça basit olduğu için Özbek pilavı; daha çok düğünler, tatil partileri ve doğum günleri gibi büyük toplantılarda servis edilir. Görünüşü ile dikkat çeken ve malzemelerinin bolluğu ile doyurucu olan Özbek pilavı; uzun taneli pirinç, yumuşak kuzu parçaları, soğan ve havuçtan yapılır. Aynı zamanda yüzyıllar boyunca birçok farklı kültürün mutfağından etkilenen Özbekistan, palov ile zengin yemek tarihinin mükemmel bir örneğidir. Peki Özbekistan pilavı nasıl yapılır? 

En kolay Özbek çorbası nasıl yapılır? Bol vitaminli Özbek çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay Özbek çorbası nasıl yapılır? Bol vitaminli Özbek çorbası tarifi

Plov,

Plov, "pilav" veya "palov" olarak da anılan popüler bir Özbek yemeğidir. Uzun taneli pirinç, kuzu parçaları, soğan ve havuçtan oluşur.

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

400 gram kuşbaşı kuzu (veya sığır eti)
2 orta boy soğan
5 orta boy havuç
3 su bardağı uzun taneli pirinç
3 defne yaprağı
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
2 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

En kolay firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının püf noktaları ve faydalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının püf noktaları ve faydaları

Özbek pilavı

Özbek pilavı

YAPILIŞI:

İlk adım olarak malzemeleri hazırlayın. Havuçları temizleyin ve 1/4 inç kalınlığında uzun şekilde kesin. Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın. Eti kuşbaşı şeklinde kesin.

Sıvı yağ eklediğiniz tavaya etleri koyun ve kavurun. Daha sonra soğan ve havucu ekleyin ve havuçlar kendini salana kadar pişirin.

Özbek pilavı palov

Özbek pilavı palov

Daha sonra içerisine defne yaprağı atın. birkaç dakika soteleyin. Bir sarımsağı alında ve baş kısımlarını kesin ve pirincin içine koyun. Pişirme malzemelerinin içine suyunu ekleyin ve baharatlarını serpin.

Mengen pilavı nasıl yapılır? Mengen pilavı yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMengen pilavı nasıl yapılır? Mengen pilavı yapmanın püf noktaları

Kaynadıktan sonra ısısını en düşük dereceye getirin ve yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Pişmesine yaklaşık 20 dakika kala, pilavınızı karıştırın.

Afiye olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

GÜL ÖNAY 9 ay önce

yasemin hanım,bu pilavı babaannem yapardı ben 70 yaşındayım.oda kayınvalidesinden öğrenmiş benim bildiğim 200 yıldır bizim ailede yapılan ve adı TÜRKİSTAN PİLAVI olan bu yemek nasıl olurda,daha adını 40 senedir bağımsızlığını kazanmış bir ülkeye mal edilir.bu asırlardır TÜRKİSTAN'DA YAŞAMIŞ MİLLETLERE HAKARETTİR.bu yemek orta asya da TÜRKİSTAN adı altında yaşayan TÜRK MİLLETLER TOPLULUĞUNA AİTTİR