Herkesin hazır zannedeceği krokanlı tel kadayıf nasıl yapılır? Krokanlı tel kadayıf tarifi!

Yemeye doyamayacağınız ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz krokanlı tel kadayıf tatlısının tarifini sizler için hazırladık. İlk olarak muhallebisinin yapıldığı son dokunuş olarak krokanının hazırlandığı tel kadayıf, lezzeti ile damaklarınızı şenlendirecek. Peki, sizlere herkesin hazır zannedeceği bir krokanlı tel kadayıf tarifi hazırladık desek? İşte merak edilen krokanlı tel kadayıf tarifi.

Ülkemizin vazgeçemediği lezzetlerden biri olan tatlı, mutfaklarda hatırı sayılır bir yer ediniyor kendine. Bol sohbetin yanında gözler çayı ararken yanına yakışan tatlının ise yolu gözleniyor. Birbirinden ayrılmayan bu ikiliye ise çeşit çeşit tatlı tarifleri eşlik ediyor. Bugün çayın yanına yakışan güzel ise krokanlı tel kadayıf oluyor. Oldukça lezzetli olan ve son zamanlarda herkes tarafından yapılan krokanlı tel kadayıf, kolay yapımı ve hafif oluşuyla da tercihler arasına giriyor. Peki çayın yanına yakışacak olan krokanlı tel kadayıf nasıl yapılır? İşte krokanlı tel kadayıf tarifi haberin detaylarında...

Soğuk havalarda sadece bu tatlıyı yiyorlar!  En kolay kadayıf dolması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSoğuk havalarda sadece bu tatlıyı yiyorlar! En kolay kadayıf dolması nasıl yapılır?

Krokanlı tel kadayıf

Krokanlı tel kadayıf

KROKANLI TEL KADAYIF TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
2,5 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tahin
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Kadayıf için malzemeler:

1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
60 gram tereyağ (2 çorba kaşığı)
10 gram pekmez (1 çorba kaşığı)
4 çorba kaşığı şeker

Krokan için malzemeler:

4 çorba kaşığı susam
100 gram ceviz
3/5 bardak şeker

Baklavalık yufkayla yapabileceğiniz pratik tatlı tarifi! Tahinli kuru baklava nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERBaklavalık yufkayla yapabileceğiniz pratik tatlı tarifi! Tahinli kuru baklava nasıl yapılır?

Krokanlı tel kadayıf tarifi

Krokanlı tel kadayıf tarifi

YAPILIŞI

Orta ateşe aldığınız tencerenin içine vanilya ve tereyağı dışındaki bütün malzemeleri alarak pişirin. Bu süreçte malzemeleri sürekli karıştırın

Kıvam alan muhallebiyi tezgaha alın ve içine tereyağını ile vanilyayı ekleyin daha sonra tereyağı eriyene kadar karıştırın

Daha sonra bir tavada kadayıfları kavurmaya başlayın. Kavururken sık sık karıştırmaya özen gösterin. Renk alınca kapatın

Başka bir tavaya krokan için olan şekeri ekleyip karamel haline getirin

Karamel kıvamına gelen krokanın içine susam ve cevizi ekleyip iyice karıştırın

Bütün malzemeler hazır olduğunda bir yüzeye kadayıftan 2 yemek kaşığı döküp üzerine 2 yemek kaşığı da muhallebi ekleyin. Daha sonra köşede hazır bekleyen krokandan 1 tatlı kaşığı üstüne ekleyin.

Daha sonra muhallebili yüzeyi kaşık yardımıyla kadayıfların üzerinde yuvarlayıp bütün yüzeyin kadayıf olmasını sağlayın.

Bu işlemi bütün malzemeler bitene kadar uygulayın

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0