Çay demlenene kadar hazır olan pratik tarif! Sütlü biber kavurması nasıl yapılır?

Sabah kahvaltısında ne yapsam diye düşünenlere pratik ve şahane bir tarifle geldik. Çay demlenene kadar hazır olan sütlü biber kavurması tarifine bayılacaksınız. Peki sütlü biber kavurması nasıl yapılır? İşte sütlü biber kavurması tarifini sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Sabah kahvaltıları Türk toplumu için son derece önemli bir öğündür. Yemeye doyamadığımız ve birbirinden çeşit ürünlerin sofrada buluştuğu sabah kahvaltılarına yeni bir tarif eklemeye ne dersiniz? Oldukça lezzetli olan ve pratik bir şekilde hazırlayacağınız "Sütlü biber kavurması" son zamanların en sık tercih edilen tarifi. Malzemelerinin de ulaşılabilir olması bu tarifi daha da değerli kılıyor. Evinizde bulunan bir bardak süt, un ve  biberle elde edeceğiniz sütlü biber kavurması çayınız demlenene kadar hazır olacak. Peki sütlü biber kavurması nasıl yapılır?

Sabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERSabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır?

Sütlü biber kavurması tarifi

Sütlü biber kavurması tarifi

SÜTLÜ BİBER KAVURMASI TARİFİ

MALZEMELER

Birkaç tane biber
1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
Kaşar peynir

Sütlü biber kavurması

Sütlü biber kavurması

YAPILIŞI

Tavaya biraz zeytin yağı ekleyin ve dilimlediğiniz biberleri tavada kavurun.

Ardından unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyin ve yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Daha sonra içerisine kaşar peyniri dilimleri ekleyin.

Ve sunum tabağına alabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmenin yolları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmenin yolları nelerdir?
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0