Hurma topu nasıl yapılır? Hurmadan yapılan sağlıklı atıştırmalık tarifi

Hurmadan yapılan ve hem sağlıklı hem de çok lezzetli olan atıştırmalıklara ne dersiniz? 5 dakikada hazır olan ve kahvenin ya da çayın yanında tüketebileceğiniz hurma topları tarifi yazımızın detaylarında yer alıyor. Peki hurmadan yapılan sağlıklı atıştırmalık, hurma topları nasıl yapılır?

İçerisi doğal ve sağlıklı atıştırmalıklardan oluşan hurma topları, son zamanların en sık tüketilen aperatifleri arasında yer alıyor. İşe giderken yanınıza alacağınız ya da gün içerisinde tüketmek isteyeceğiniz hurma topları, kolay muhafaza edilişiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Görüntüsüyle dikkat çeken hurma toplarının üzerlerini dilediğiniz şekilde fındık, fıstık ya da Hindistan cevizi tozu ile kaplayabilirsiniz. Hadi gelin bu sağlıklı hurma toplarının nasıl yapıldığına detaylı bir şekilde bakalım.Yedikçe yediren şeftali soslu magnolia nasıl yapılır? Şeftalili magnolia tarifiİLİŞKİLİ HABERYedikçe yediren şeftali soslu magnolia nasıl yapılır? Şeftalili magnolia tarifi

HURMA TOPLARI TARİFİ:

MALZEMELER

12 adet hurma
bir çay bardağı sarı leblebi
2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
Fındık ezmesi
1 çay bardağı kavrulmuş fındık içi
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı akçaağaç şurubu

Üzerini için;

Hindistan cevizi
Kakao
Toz fındık ya da fıstık
 

Pudingli petibör bisküvili pasta nasıl yapılır? Pratik petibör pasta tarifiİLİŞKİLİ HABERPudingli petibör bisküvili pasta nasıl yapılır? Pratik petibör pasta tarifi

YAPILIŞI

Çekirdeklerinden ayırdığınız hurmaları sıcak içme suyu ile yumuşamaya bırakın.

Fındık ezmesi için fındıkların renklerini hafif kahverengileşinceye kadar kavurun ve sıcakken mutfak robotundan çekin ve ezme haline getirin.

Fındıklar ezme kıvamına geldikten sonra içerisine bal ekleyin ve tekrar mutfak robotundan geçirin.

Ardından dış kaplama için leblebileri 6 saniye kadar robottan geçirin ardından hurmaları ve içerisine 1 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin ve tekrar geçirin ardından Hindistan cevizi yağını ekleyin ve tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin.

Elde edilen şekli vermek için ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve etrafını dilediğiniz şekilde kaplayın.

Sağlıklı hurma toplarınız hazır.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0