Karpuz pestili nasıl yapılır? Tam ölçü karpuz pestili tarifi!

Birçok yararlı vitaminle dolu olan ve ödem atmanın en iyi yolu olan karpuz tam bir yaz meyvesidir. Peki karpuzu kış ayı içinde farklı bir yöntemle saklamaya ne dersiniz? Sizler için hazırladığımız karpuz pestili tarifini yaparak karpuzu yılın her zamanı tüketebilirsiniz. Hadi gelin Karpuzdan pestil nasıl yapılır? Karpuz pestil tarifi nedir birlikte göz gezdirelim.

A,C ve B6 vitamin ile göz kamaştıran, lezzeti ve düşük kalorisi ile yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuz, kabuklarına kadar yararlı bir yiyecektir. Gevrek bir dokuya sahip olan ve her yerinin kullanışlı olmasıyla dikkat çeken karpuz, şimdide pestil olarak değerlendiriyoruz. Görünüşü ve tadı ile güzel bir atıştırmalık olacak "karpuz pestili" gün içinde hem tok tutmanıza hem de yılın tüm günü değerlendireceğiniz bir tat olacak. Sizler için hazırladığımız karpuz pestili tarifi ve nasıl yapıldığı ile ilgili detaylar yazımızın devamında yer alıyor. 

Muhteşem karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERMuhteşem karpuz çorbası nasıl yapılır? Karpuz çorbası tarifi

karpuz pestili nasıl yapılır

karpuz pestili nasıl yapılır

KARPUZ PESTİLİ TARİFİ:

MALZEMLER

1 kilo karpuz içi
Yarım limon suyu
1 su bardağı şeker

En kolay karpuzlu limonata nasıl yapılır? Enfes karpuzlu limonata yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREn kolay karpuzlu limonata nasıl yapılır? Enfes karpuzlu limonata yapmanın püf noktası

YAPILIŞI

İlk olarak karpuzu kabuklarından ayırın ve blender'ın içine alın.

Ardından şekerini ve limonunu koyun.

Güzelce blender'dan bütün malzemeleri geçirin ve süzgecin içine alın.

İyice bastırarak süzgeçten karpuz karışımını süzün.

Yağlı kağıdı ıslatın ve tepsinin üzerin serin ve yaptığınız karışımı dükün.

karpuz pestili

karpuz pestili

80 derecede 5 saat fırınlayın. (eğer çıkardığınızda ıslaksa pişirmeye devam edin)

Daha sonra makas yardımıyla uzun şeritler halinde kesin üzerine şeker serpin ve rulo yapın.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0