Kaya koruğu nedir, tadı nasıl? Kaya koruğu'ndan yapılan enfes meze tarifi

"Kaya koruğu nedir, tadı nasıldır?" , "Kaya koruğu meze tarifi" gibi sorular son zamanlarda arama motorlarında en sık yer alan sorulardan oluyor. Oldukça merak edilen kaya koruğu besiniyle ilgili merak edilen tarifi sizler için hazırladık. İşte kaya koruğu ve kara koyuğundan yapılan enfes meze tarifi...

Birbirinden şifalı ve bereketli besinleri içerisinde barındıran Türkiye'nin bize sunduğu en önemli nimetlerden biri de kaya koruğu oluyor. Son zamanlarda merak edilen ve sağlıklı olmasıyla dikkat çeken kaya koruğu, yemek tarifleri için de oldukça önemli bir besin oluyor. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen fakat faydası saymakla bitmeyen ve bu sebeple uzmanlar tarafından da sıklıkla tüketilmesi gerektiği söylenen kara koruğu mezesi ile karşınızdayız. Farklı bir aromatik yapıya sahip olan ve doğada kendiliğinden yetişen kara koyu hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra tarifi aşağıya sizler için bırakıyor olacağız!

Otlu katmer börek tarifi! Çıtır çıtır otlu börek nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEROtlu katmer börek tarifi! Çıtır çıtır otlu börek nasıl yapılır?

kaya koruğu nedir

kaya koruğu nedir

KAYA KORUĞU NEDİR, TADI NASIL?

Doğanın armağanlarından biri olan kaya koruğu birçok derdin devası. Uzun yapraklı ve etli bodur bir bitki türüdür. Kendiliğinden var olan ve pek çok hastalığa şifa olan  kaya koruğu , ekşi ve baharatlı aroması ile birçok yemeklerde de kullanılmaktadır. Ekşi sevenler için biçilmiş bir kaftan olan  kaya koruğu , oldukça sulu tada sahiptir.

Kara koyuğu bitkisi

Kara koyuğu bitkisi

KAYA KORUĞU MEZE TARİFİ:

MALZEMELER

1 kutu kaya koruğu konservesi
2 adet közlenmiş kapya biberi
Bir kaç dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 diş sarımsak
Zeytinyağı ve tuz

Kara koyuğu konserve

Kara koyuğu konserve

YAPILIŞI

Konservenin içinde bulunan kaya koruğunu süzün.

Göz kararı parçalara ayırın.

Kapya biberi küp küp doğrayın.

Dereotu ve maydanozu de ince ince doğrayın.

Sarımsağı rendeleyin ve bütün malzemeleri bir araya getirip karıştırın.

Afiyet olsun...

Yedi kardeşler tatlısı nasıl yapılır? Abdülhamit'in ve aşçısının özel tarifi: Yedi kardeşler

İLİŞKİLİ HABER

Yedi kardeşler tatlısı nasıl yapılır? Abdülhamit'in ve aşçısının özel tarifi: Yedi kardeşler
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0