Türk kahveli kek nasıl yapılır? Türk kahvesiz yapamayanlara: Türk kahveli kek tarifi

Türk kahvesiz bir gün bile geçiremem diyenlere şahane bir tarifle geldik. Oldukça lezzetli olan ve Türk kahvesinin yerini aratmayan "Türk kahveli kek" tarifi için yazımızın detaylarını okumayı ihmal etmeyin. Sizler için Türk kahveli kek tarifini aşağıya bırakıyoruz.

Türk kahvesinin vazgeçilmez kokusu ve enfes tadı artık kek ile buluşuyor. Damaklarda unutulmaz bir tat bırakan ve bir çatal aldığında buram buram Türk kahvesinin dayanılmaz lezzetini damaklarınızda hissedeceğiniz enfes bir lezzete hazır mısınız? Türk kahvesini sevmeyenlerin bile vazgeçemeyeceği "Türk kahveli kek tarifi", yapılışı ile de sizlere oldukça büyük kolaylık sağlayacak. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya sohbet sırasında size eşlik edecek Türk kahveli keki yapmaya hazırsanız tarifi aşağıya sizler için bırakıyoruz. Bu tarifi deneyerek Türk kahvesini sevmiyorum diyenlere bile parmaklarını yedirebilirsiniz.

Türk kahveli irmik helvası nasıl yapılır? Türk kahvesinin 40 yıllık hatırı tatlı oluyor!İLİŞKİLİ HABERTürk kahveli irmik helvası nasıl yapılır? Türk kahvesinin 40 yıllık hatırı tatlı oluyor!

TÜRK KAHVELİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı silme un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
2 yemek kaşığı kakao 
3 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya

Türk kahveli kek tarifi

Türk kahveli kek tarifi

YAPILIŞI

Türk kahveli için tercih ettiğiniz kek kalıbını ilk yağlayın ve sonra hafif unlayın.

Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

Küçük bir tavaya sıvı yağı, margarin, kakao, Türk kahvesi, tarçın ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın.

Hazırlanan karışımı unun üzerine yavaş yavaş ekleyin. ve karıştırın.

Ardından yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edin ve tel çırpıcıyla iyice çırpın.

Önceden ısınmış 180 derece ısınmış fırında 30-40 dakika pişirin. Bu süre fırından fırına değişiklik göstereceği için lütfen ayarı kendi fırınınıza göre ayarlayın!

Kalıptan çıkan kekin üstüne dilerseniz çikolatalı sos hazırlaya bilir ya da pudra şekeri ya da Türk kahvesi ile süsleyebilirsiniz!

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0