Nohutlu mantı nasıl yapılır? Bu mantıyı yemeye doyamayacaksınız! Yalancı nohut mantısı tarifi

Pratik, lezzetli ve sağlıklı bir mantı tarifi arayışındaysanız "Nohutlu mantı" sizin için biçilmiş kaftan oluyor. Hızlı bir şekilde hazırlanan ve doyurucu bir tarif olan yalancı nohutlu mantı tarifini yemeye doyamayacaksınız. Hadi gelin birlikte nohutlu mantı nasıl yapılır bakalım.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hem doyurucu hem sağlıklı hem de diyet bir yemek mi arıyorsunuz, "nohutlu mantı tarifi" tam size göre. Hızlı hazırlanması ve zahmetsiz olmasıyla mutfakların vazgeçilmez bir yemeği olan yalancı nohutlu mantı, sağlıklı olması ile de sıklıkla tercih ediliyor. Kilo kontrolünün sağlamasının yanı sıra insülin seviyesinin korunmasına kadar birçok faydası bulunan nohutlu mantı, damak lezzetinize de uyum sağlıyor. Hazırlanma aşamasında çeşitli baharatlarla tatlandırdığınız ferah ve doyurucu bir tat arayışındaysanız nohutlu mantıyı denemelisiniz!

Zeytinli tavuk nasıl yapılır? CezayirİLİŞKİLİ HABERZeytinli tavuk nasıl yapılır? Cezayir'in ünlü zeytinli tavuk yemeği tarifi!

Nohutlu yalancı mantı tarifi

Nohutlu yalancı mantı tarifi

NOHUT MANTI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram kıyma
1 kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı

Fas usulü kuskus nasıl yapılır? Orijinal fas yemeği kuskus tarifiİLİŞKİLİ HABERFas usulü kuskus nasıl yapılır? Orijinal fas yemeği kuskus tarifi

YAPILIŞI

Haşlanmış nohudu tavanın içerisine alın ve kavurun.

Diğer yandan süzme yoğurdunun içine sarımsak ve tuz ekleyin.

Tavanın içerisine kıymayı alın ve kavurun.

Bi kabın içerisine hazırladığınız süzme yoğurdunu ekleyin.

Nohudun içerisine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Süzme yoğurdun üzerine nohudu ekleyin.

Ardından kıymayı ekleyin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0