Türkiye'nin eşsiz lezzetleri coğrafi işaret tescili aldı!

Türkiye'ni eşsiz lezzetleri ödül almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu’nun onayıyla "Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini" Korunan Menşe İsimleri listesine eklenirken, "Maraş Tarhanası" ise Korunan Coğrafi İşaretler kaydında yerini aldı.

Türkiye tescilli ürünleri ile 17 yükseldi. Kısa bir süre önce Ayaş Domatesi'nin AB’den coğrafi işareti almıştı geçtiğimiz günlerde ise Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini ile Maraş Tarhanası ile AB’den tescil alan ürün oldu. Tescilli ürünlere bir yenisinin olarak Ezine Peyniri'nin eklenmesi bekleniyor.

TESCİLLENEN DİĞER TÜRKİYE ÜRÜNLERİ

AB'nin coğrafi işaret tescili, seçilen ürünlerin ürünlerin kalitesine ve Türkiye'nin tarımsal çeşitliliğine, uluslararası onay verilmesi anlamına geliyor. Ayrıca AB tarafından PDO ve PGI (korumalı coğrafi işaret) statüsü verilen gıda ürünlerimiz şöyle:

Antep Baklavası, Aydın İnciri, Aydın Kestanesi, Bayramiç Beyazı, Malatya Kayısısı, Milas Zeytinyağı, Taşköprü Sarımsağı, Giresun Tombul Fındığı, Antakya Künefesi, Suruç Narı, Çağlayancerit Cevizi, Gemlik Zeytini, Edremit Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Ayaş Domatesi, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini, Maraş Tarhanası.

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0