Mantar brokoli graten nasıl yapılır? Fırında brokoli graten tarifi

Süper gıda olarak bilinen ve kış aylarında sıkça tercih edilen brokoliyi sizlere farklı bir tarifle sunuyoruz. Yapılışının kolay lezzetinin bir başka olduğu "Mantar brokoli graten" fırına verilmesiyle lezzetine lezzet katıyor. Oldukça da sağlıklı olan mantar brokoli graten üzerine dökülen sosuyla da vazgeçilmezler listesine adını yazdırıyor. Hadi gelin birlikte bu eşsiz lezzeti yakında tanıyalım.

Kış sebzelerinin en şahanesi brokoli, tam mevsiminde tariflerimize konuk oluyor. Ana yemeklerin yanına hafiflik ve ferahlık katacak olan "mantar brokoli graten" tarifi, öğününüzü şenlendirecek. İçerisinde bulunan mantar sayesinde farklı bir aroma yakalayan graten, ailecek oturduğunuz samimi sofraların bir numaralı yemeği olacak. Hadi gelin oldukça basit ve çok lezzetli olan mantar brokoli graten, tarifini birlikte hazırlayım.

Otlu katmer börek tarifi! Çıtır çıtır otlu börek nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEROtlu katmer börek tarifi! Çıtır çıtır otlu börek nasıl yapılır?

Fırında brokoli graten tarifi

Fırında brokoli graten tarifi

MANTAR BROKOLİ GRATEN TARİFİ

MALZEMELER

1 kase doğranmış mantar
1 kase doğranmış brokoli
Tuz ve karabiber

Sosu için;

1 yemek kaşığı dolu dolu un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığından az rendelenmiş muskat

Üçü bir arada çorba nasıl yapılır? Kase kase içtiren meşhur çorba: Üçü bir arada tarifi!İLİŞKİLİ HABERÜçü bir arada çorba nasıl yapılır? Kase kase içtiren meşhur çorba: Üçü bir arada tarifi!

Mantar brokoli graten nasıl yapılır?

Mantar brokoli graten nasıl yapılır?

Tahıl krakeri nasıl yapılır! Sağlıklı atıştırmalık tahıllı kraker tarifiİLİŞKİLİ HABERTahıl krakeri nasıl yapılır! Sağlıklı atıştırmalık tahıllı kraker tarifi

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri bir araya getirerek özleştirin.

Beşamel sos için: Un ve yağı tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından kalan malzemeleri ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın.

Topaklaştığını hissettiğiniz zaman blendırdan geçirin.

Sebzeleri fırın tepsisine yayın hazırladığınız sosu da üzerine dökün.

Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0