Yulaflı omlet tarifi! Yulaflı omlet nasıl yapılır?

Sabah kahvaltısının vazgeçilmez tariflerinden biri olan yumurtayı yulaflı hiç denediniz mi? Oldukça sağlıklı olan ve diyet yapanlarında deneyebileceği tarifler arasına giren yulaflı omlet nasıl yapılır hadi gelin birlikte adım adım inceleyelim.

Sabah kahvaltısı için hem sağlıklı hem doyurucu bir lezzet mi arıyorsunuz o zaman yulaflı omlet sizin için biçilmiş kaftan oluyor. İçerisinde soğan, sarımsak, biber, yoğurt, kekik, nane gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle yulaflı omleti tamamlıyor. Yanında servis edilen roka ya da bir kaç dal marulla yulaflı omlete farklı bir soluk kazandırıyorsunuz. Görünüşü ayrı lezzeti bambaşka olan yulaflı omleti sabah kahvaltılarınızda denemeye ne dersiniz? Hadi gelin birlikte enfes lezzetli yulaflı omleti yapmaya!

Patates tost nasıl yapılır? Kahvaltınızın yıldızı patates tost tarifiİLİŞKİLİ HABERPatates tost nasıl yapılır? Kahvaltınızın yıldızı patates tost tarifi

YULAFLI OMELT TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yarım kapya biber
1 yeşil biber
4 tane yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
dilediğiniz baharatlar
1 yemek kaşığı salça
1 avuç yulaf
1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu
Taze kuru kekik
SERVİS İÇİN
4-5 dal marul
3-5 adet roka

Tavada karışık tost tarifi! Kahvaltınızı lezzetlendirecek karışık tost nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERTavada karışık tost tarifi! Kahvaltınızı lezzetlendirecek karışık tost nasıl yapılır?

YAPILIŞI:

Soğanı piyaz şeklinde doğrayın. Ezdiğiniz sarımsak ve salçayla beraber kavurun.

Birleri ince ince doğrayın kavrulan soğanların içine atıp pişirdikten sonra soğuması için köşeye alın.

Yumurtayı, yoğurdu biraz tuz ve karabiberle çırpın.

1 avuç yulafı susam ve çörek otunu tavanın tabanına yerleştirin. Ardından yumurtayı ilave edin. Köşeye aldığınız biber karışımlarını da yumurtanın üzerine ekleyin tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin.

7-8 dakikada pişecek olan yulaflı omleti servis için hazırladığınız marul ve rokanın üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun...

Pamukkale Travertenleri’ne ziyaretçi akını!

İLİŞKİLİ HABER

Pamukkale Travertenleri’ne ziyaretçi akını!
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0