Ustasından Karadeniz baklavası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Karadeniz baklavası tarifi

Türk mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan ve yedikçe damakları çatlatan baklavanın Karadeniz usulü tarifini hiç denediniz mi? Kanal D ekranlarda yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Karadeniz baklavasının tarifini ustasından sizlerin mutfağına taşıyoruz.

Baklava denince akla genellikle Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi geliyor ama aslında ülkemizde farklı şekillerde yapılan baklavalar da var. Örneğin Trabzon’da cevizle yapılan enfes bir baklavamız var. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. 17 Ocak Çarşamba günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta 1303. bölüm başladı. Haftanın üçüncü gün Gelinim Mutfakta yemeği Karadeniz Baklavası oldu. 7'den 70'e herkesin ekran başından ayrılmadığı Gelinim Mutfakta Karadeniz baklavası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Karadeniz baklavası

Karadeniz baklavası

Çıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava İLİŞKİLİ HABERÇıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava

KARADENİZ BAKLAVASI TARİFİ:

MALZEMELER

500 gr baklavalık yufka
150 gram tereyağı
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı ceviz içi

Şerbet için;

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

Karadeniz baklavası tarifi

Karadeniz baklavası tarifi

Baklava şerbeti nasıl yapılır? Tam kıvamında baklavanın şerbeti...İLİŞKİLİ HABERBaklava şerbeti nasıl yapılır? Tam kıvamında baklavanın şerbeti...

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayın. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin.

10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip bir kenara alın. Baklavalık yufkaların her birini mısır unu serperek üst üste yerleştirin.

Yufkaları dörde bölüp her parçaya erittiğiniz tereyağından sürün.

Ceviz içini yufkanın üzerine serpip rulo şeklinde sarın.

Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklavanın şerbeti çekmesi için birkaç saat dinlendirin.

Karadeniz bölgesine özgü cevizli ve mısır unlu baklavanız hazır. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0