Kanlıca mantarı kızartması nasıl yapılır? Kanlıca mantarı nasıl pişirilir?

Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde oldukça yaygın olan kanlıca mantarı, bir diğer adıyla bilinen "Çınar mantarı", kızartma tarifiyle oldukça dikkat çekiyor. Sizler için tarifini hazırladığımız Kanlıca mantarı kızartmasını denemeye hazırsanız tarifini aşağıya bırakıyoruz.

Mantar sevenler için şahane bir tarif olan ve tadı ile mest olacağınız Kanlıca mantarı, bir diğer adıyla bilinen Çınar mantarı, özellikle Bolu, Mudurnu, Mengen ve Gerede ilçelerinin önemli besin kaynaklarında biridir. Sonbahar yağmurlarından sonra yetişmeye başlayan Kanlıca mantarı, yağda kızartma olarak ya da ızgara yapmak suretiyle tüketimi gerçekleşmektedir. Tadının biraz sert ve acı olmasıyla damak lezzetine göre değişiklik göstermektedir. O zaman sizler için hazırladığımız Kanlıca mantarı tarifini denemeye ne dersiniz? İşte tarifi:

En kolay mantar diblesi nasıl yapılır? Mantarı sevdiren muhteşem dible tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay mantar diblesi nasıl yapılır? Mantarı sevdiren muhteşem dible tarifi

Çınar mantarı nasıl kızartılır?

Çınar mantarı nasıl kızartılır?

KANLICA MANTARI KIZARMASI

MALZEMELER:

250 gram Kanlıca mantarı
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber

 Trüf mantar soslu makarna nasıl yapılır? Protein depolu mantar soslu makarna tarifi!İLİŞKİLİ HABER Trüf mantar soslu makarna nasıl yapılır? Protein depolu mantar soslu makarna tarifi!

Kanlıca mantarı nasıl yapılır

Kanlıca mantarı nasıl yapılır

YAPILIŞI

İnce ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı tavada kızdırdığınız yağda kavurun.

Temizlediğiniz yıkanmış mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.

Ardından baharatlarını ekleyin ve 12-20 dakika boyunca kavurun.

Afiyet olsun...

Diyet ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Diyet ayva tatlısı nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva tatlısı nasıl yapılır
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0