Gelinim Mutfakta Laz Sushi nasıl yapılır? Laz usulü Sushi tarifi

Gelinim Mutfakta yarışması yeni, haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinler en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutfakta'da bugünkü yıldız parçası ise Laz Sushi oluyor. Peki Laz Sushi nasıl yapılır?

Hafta içi her gün saat 13.00'te Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta'nın bugünkü tarifi ise Laz Sushi yemeği oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü feth edecek olan Laz Sushi  aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Dillere destan olan Laz Sushi tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin Laz Sushi yemeği nasıl yapılır inceleyelim.

Laz Sushi yemeği

Laz Sushi yemeği

GELİNİM MUTFAKTA LAZ SUSHİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı sushi pirinci
2,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Nori yaprakları
Dilimlenmiş sebzeler
Dilimlenmiş deniz ürünleri

LAZ SUSHİ

LAZ SUSHİ

LAZ SUSHİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Laz Sushi için sushi pirincini iyice yıkayıp süzün. Süzülmüş pirinci tencereye alıp üzerine 2,5 su bardağı su koyun.

Pirinci suya batırıp orta ateşte kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp 15-20 dakika daha pişirin.

Pişen pirinci bir kaba alıp üzerine sushi sirkesi, şeker ve tuz koyun. Nori yapraklarını düz bir zemine yayıp üzerine pirinci eşit şekilde yayın.

Pirincin üzerine isteğe bağlı dilimlenmiş sebzeleri ve deniz ürünlerini tofuyu yerleştirin. Nori yaprağının ucundan başlayıp rulo şeklinde sarın.

Sushi rulolarını dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine soya sosu, wasabi ve zencefil dökebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0