Karnabahar lazanya nasıl yapılır? Uzun süre tok tutan karnabahar lazanya tarifi

Ramazan ayı için harika bir yemek tarifiyle karşınızdayız. Oldukça doyurucu ve hafif bir tarif olan karnabahar lazanya hem ifrat hem de sahurda gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz. O zaman uzun süre tok tutmanızı sağlayacak karnabahar lazanya nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım.

Türk mutfağının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan karnabahar, içerisinde bulundurduğu besinler sayesinde uzun süre doygunluk sağlamaktadır. Ramazan ayı içinde oldukça hafif ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak karnabahar, sizlere vereceğimiz tarifle sahur sofralarında da tüketebileceksiniz. Yapılışıyla da kolay olan karnabahar lazanya tarifini sizler için derledik. Hadi gelin "karnabahar lazanya nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını adım adım inceleyelim.

KARNABAHAR LAZANYA

1 orta boy karnabahar
2 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İstenilen baharatlar ve tuz
2 yumurta

Üst harcı için

1 kuru soğan
1 yeşil biber
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı sıcak su
Dilediğiniz baharat
Zeytinyağı
Tuz ve kaşar peyniri

YAPILIŞI

İlk olarak karnabaharları doğrayın ve suda haşlayın.

Diğer bir tavanın içerisinde soğanı biberi zeytinyağında kavurun. Bir süre sonra kıymayı ardından salçayı ilave edin. Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra sıcak suyu ekleyin 2-3 dakika daha pişirin.

Pişen karnabaharları iyice ezin.  Daha sonra tavada ezdiğiniz karnabaharların üzerine zeytinyağını ve 2 yumurta, tuz ve baharatları ilave edin.

Pişireceğiniz tepsiye karnabaharları güzelce yayın ardından harcını üstüne dökün üzeri içinde bol kaşar koyup fırına verin.

Afiyet olsun...

Hangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri
Şekersiz Hurmalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan uygun kilo aldırmayan güllaç tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Şekersiz Hurmalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan uygun kilo aldırmayan güllaç tarifi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0