Yılda sadece 30 gün yapılıyor!  Halep kahkesi için kuyruk oluşuyor

Mutfağıyla ünlü olan Gaziantep'te yılın sadece 30 gününde yapılan ve kapısında metrelerce kuyruk olan ramazan kahkesi diğer adıyla Halep kahkesi yoğun ilgi görüyor.

Türk mutfağının incelerinden biri olan Gaziantep mutfağı, 11 ayın sultanının gelmesiyle birlikte özel tarifi olan ramazan kahnesini tezgahlarda sunmaya başladı. Ramazan ayında en çok satılan ürünlerden biri olan "Halep kahnesi" tadı ve görselliğiyle dikkat çekiyor. Vatandaşlar, iftar ve sahur sofralarını bu eşsiz lezzetle taçlandırmak için pastanelere akın ediyor.

RAMAZAN AYININ GÖZDESİ OLUYOR

Halep kahkesinin tarihinin çok eskiye dayandığını söyleyen pastaneci Sedat Dinler, "Ramazan bereket ayıdır. Halep kahkesi Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Hatta bu kahke Ramazan ayında daha çok satıldığı için Ramazan kahkesi olarak söyleniyor. Kahkenin en büyük lezzetlerinden bir tanesi yağı ve mahlebidir. 

Mahlep ağacının meyvesine ait çekirdeklerin kurutulup, toz haline getirilmesi ile elde edilen bir baharat türüdür. Buna en güzel kokuyu veren mahleptir. Osmanlı'dan gelen bir kültür olduğu için özellikle Ramazan ayında fazla talep görüyor." dedi.

"RAMAZAN AYINDA  SATIŞI ARTIYOR"

Ramazan ayına özgü olan Halep kahkesinin satışlarının yüzde 100 arttığını belirten Dinler, "Talep çok fazla. Vatandaşlar baya memnun. Dediğim gibi bu bir Ramazan kültürüdür. Halep kahkesi Ramazan ayında vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Normal bir zamanda yüzde 10 satıyorsak, Ramazan ayında bu seviye yüzde 100'e çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların rahatlıkla kahke alabilmesi için fiyatları çok yükseltmediklerini ifade eden Dinler, "Fiyatları çok yüksek seviyede tutmadık. Her şeye zam geldiği için ürünlere de yüzde 30 veya yüzde 50 zam yaptık. Herkesin sofrasında bulunması için biz fiyatlarımızı biz aşağıya çektik. 130 TL'den kilogramını veriyoruz. Geçen yıl kilosunu 80 TL'ye sattık." şeklinde konuştu.

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0